·  TEL. 972 154 383 · EMAIL b7006851@xtec.cat
 · 

Notícies

Bones Festes i Feliç 2016

21-12-2015


Xarxes socials:


Visita a la Residència Pi i Sunyer

19-12-2015

El passat dimarts 15 de desembre els alumnes de primer de batxillerat tecnològic del nostre institut acompanyats pel professor Lluís Colomer, van anar a visitar la caldera de biomassa instal·lada a la Residència Pi i Sunyer de Roses. La visita està enmarcada dins de les activitats programades durant el primer trimestre on s'ha treballat varis aspectes sobre les energies renovables.

De la visita destaquem la molt bona predisposició i l'encomanament de l'entusiasme del senyor Josep Marés, gestor de la cooperativa i responsable del projecte, que va explicar amb tota mena de detall les característiques tècniques i posada en funcionament del projecte. 
Juntament amb una altra instal·lació a Castelló d'Empúries, aquests projectes d'estalvi d'energia i baixes emissions de diòxid de carboni son pioners a la nostra comarca

Xarxes socials:


Energies renovables i sostenibilitat a l'Institut

19-12-2015

El passat 14 de desembre els alumnes de 4rt d´ESO de tecnologia i els de primer i segon de batxillerat tecnològic van assistir a una xerrada sobre les fonts d´energies renovables i el seu futur  impartida per Antoni Pujol, professor de la politècnica superior a la UdG i membre del grup de recerca en enginyeria de fluids, energia i medi ambient. L´Antoni va explicar-nos els diferents projectes en què estan treballant, com l´aprofitament de la calor residual que es perd pel tub d´escapament o dels fums emesos per les calderes de biomassa.

Va ser una xerrada molt interessant que va acostar la Universitat i la Tecnologia al nostre centre.


Xarxes socials:


Ignasi Tomàs fa un taller de lectura en veu alta

18-12-2015

Dijous 17 de desembre Ignasi Tomàs, director del Grup de Teatre de Roses, ha vingut a l’institut a fer un taller de lectura en veu alta a un grup d’alumnes de segon cicle d’ESO. L’activitat s’emmarca dins el Projecte Col·laboratiu de Lectura en Veu Alta que organitza el grup de l’ELIC del Servei Educatiu de l’Alt Empordà, en el qual participen alumnes voluntaris de 3r i 4t d’ESO dels dos instituts públics de Roses, que una tarda al mes van a llegir a les escoles de Primària. El taller ha estat molt interessant. Els alumnes que hi han participat han pogut prendre consciència de la importància que té una bona vocalització, una lectura pausada, una expressivitat adequada... i, tot practicant la lectura, han pogut passar una bona estona.


Xarxes socials:


Intercanvi batxibac amb Lycée Claude Bernard, de Villefranche sur Saône

09-12-2015

L'alumnat de Batxibac del nostre Institut i de l'Institut Montsacopa d'Olot participem en un intercanvi amb el Lycée Claude Bernard, de Villefranche sur Saône. Durant una setmana compartirem família i vida amb alumnat de l'Institut francès, i viurem en directe el dia a dia dels nostres corresponsals. A la primavera els acollirem a Roses. Una forma excel·lent de fer créixer el nostre món i d'ampliar les nostres perspectives i oportunitats personals i acadèmiques.


Xarxes socials:


"Últimas tardes con Teresa". Teatre de qualitat per a formació de qualitat.

27-11-2015

Avui el Batxillerat ha tornat al teatre. Aquesta vegada hi ha anat tot l'alumnat de 1er i 2n i l'espectacle s'ha representat al Teatre de Roses, a càrrec de la companyia Teatre de Ponent. L'obra que hem anat a veure és una molt bona adaptació dramàtica de la novel·la "Últimas tardes con Teresa" de l'escriptor barceloní i guanyador del Premi Cervantes 2008, entre d'altres, Juan Marsé (1933). Aquesta novel·la, de lectura obligatòria per tots dos cursos de Batxillerat, relata una història d'amor entre dos personatges de diferent classe social i ens ofereix així un retrat crític de la Barcelona de l'època en què fou escrita (finals dels anys 50).


Xarxes socials:


Tallers de ciència amb les Escoles de Roses

20-11-2015

Dins les activitats de la setmana de la ciència 2015, l'alumnat de 4t d'ESO i 2n de Batxillerat van preparar tallers de ciència i tecnologia per a l'alumnat de 1r d'ESO i, per primera vegada, vam poder comptar amb l'alumnat de 6è curs de les escoles de primària de Roses: Els Grecs, Narcís Monturiol, Jaume Vicens Vives i Montserrat Vayreda.Trobareu un recull d'imatges a l'arxiu d'imatges del centre. Felicitem a tot l'alumnat per la seva dedicació i pel seu interès!!


Xarxes socials:


Dia mundial de la Filosofia

19-11-2015

Per commemorar el Dia Mundial de la Filosofia, els alumnes de primer de Batxillerat han representat les lletres "FILO" Sofia estirats a terra al pati. Ha estat un petit acte per reivindicar el lliure pensament i l'esperit crític, que tanta falta ens fa en els nostres dies. Per altra banda, els alumnes també han anat passat per les aules per explicar a la resta d'alumnes del centre què es recorda en aquest dia de la Filosofia: la condemna a mort de Sòcrates per promoure que el joves pensessin per si mateixos. I és que un dels valors principals de la docència és donar eines perquè els joves pensin i argumentin per ells mateixos, ja que en realitat els joves són els que tenen, a vegades, més criteri.


Xarxes socials:


Teatre i literatura: Bearn

11-11-2015

Avui al matí l’alumnat de 2n de batxillerat ha assistit a la representació teatral de Bearn a “La Cate” de Figueres. Aquesta obra de Llorenç Villalonga és una de les lectures prescriptives de 2n de batxillerat i també és matèria d’examen a les PAU.

L’adaptació teatral, dirigida per Frederic Roda i produïda per Teatre de Ponent, és magnífica i molt fidel a la novel·la de Villalonga.

Després de la representació, l’alumnat ha pogut participar en un col·loqui amb el director i els actors de l’obra.


Xarxes socials:


SORTIDA A FRANÇA AMB ALUMNES DE LLATÍ I BATXIBAC

11-11-2015

Tots ja sabem que val més una imatge que mil paraules, que la millor manera d'aprendre les coses és veient-les, tocant-les, trepitjant-les... Per això, els alumnes de llatí i batxibac els dies 5 i 6 de novembre van anar a veure in situ les restes arqueològiques de Nimes i Arles.  
Allà van poder passejar-se per tres dels edificis d'oci més importants del món romà: l'amfiteatre, el teatre i les termes. Només els faltava visitar un circ i ja haguessin tingut el pack d'oci romà al complert. A més, també van poder entrar en el magnífic temple 'la Maison Carrée', que això no ho van poder fer ni els mateixos ciutadans romans ja que només hi  podien entrar els sacerdots.
A part de Nimes i Arles també van fer una visita en un dels barris més originals de Montpellier, el d'Antigona. Aquest barri va ser dissenyat per l'arquitecte català Ricard Bofill tot inspirant-se en el món clàssic. Per això, mentre hi passeges, pots anar observant escultures de déus i deesses, edificis que semblen  temples i carrers amb noms de ciutats gregues.

Els alumnes durant l'estada a França van aprofitar per practicar francès i millorar la seva conversa. Van ser dos dies intensos però que van valer molt la pena


Xarxes socials:


Castanyada 2015

30-10-2015

Va ser un excel·lent dia per gaudir de la natura, les tradicions i la companyia de tot l'alumnat. Felicitats també als excel·lents guies del Cicle Formatiu!! Cliqueu a la imatge i en veureu una selecció d'imatges de la jornada.

Castanyada 2015


Xarxes socials:


Taller de rèptils 1r ESO

28-10-2015

Dijous 22 d’octubre els alumnes de 1r d’ESO van tenir l’oportunitat de participar en la xerrada i en el toca-toca de diferents animals, principalment rèptils. L’objectiu del taller és apropar  als alumnes a la fauna  exòtica per tal de fer-los coneixedors de la seva perillositat si els adquireixen com a mascotes així com  també la greu problemàtica que poden causar en moltes espècies de flora i fauna autòctones si són abandonades i alliberades en el medi natural.

Alguns dels animals que vam poder veure (i segons quin d’ells tocar) van ser el drac barbut australià (Pogona barbata), la falsa corall (Lampropeltis triangulum), la pitó (Phyton molurus), la tortuga de terra (Geochelone sulcata), la tortuga aligator o tortuga caimà ( Macrochelys temminckii), la granota d’esquena rosada (Rana sp) i la taràntula (Brachypelma sp).


Xarxes socials:


Constitució de la Junta de Delegats i Delegades

16-10-2015

Avui, divendres 16 d'octubre de 2015, s'ha constituït la Junta de delegats i delegades de l'Institut Illa de Rodes. La primera reunió s'ha celebrat sota el guiatge de la professora coordinadora de l'acció tutorial i ha comptat amb la presència dels representants de l'alumnat al Consell Escolar.

El director del centre ha encoratjat els delegats i delegades a contribuir decididament i de forma positiva a les activitats d'aprenentatge i millora personal i acadèmica de la comunitat educativa. Participar és, sobretot, un aprenentatge per a construir-nos com a millor ciutadans.

 


Xarxes socials:


Xerrada en Llengua Anglesa a 1r i 2n d'ESO

10-10-2015

Dimarts dia 6 de octubre l'alumnat de 1r i 2n ESO va gaudir d'una xerrada en llengua anglesa sobre cultura anglosaxona en la que van participar molt  activament i varen aprendre trets característics del països de parla anglesa. En la sessió l'alumnat va poder realitzar exercicis pràctics com jocs d'endevinar respostes, simulació de concursos i treballs en equip. Una nova forma d'impulsar l'interès i el coneixement per les llengües estrangeres.


Xarxes socials:


Reunions de famílies

07-10-2015

Hem recorregut les primeres setmanes del curs 2015-2016, i les activitats acadèmiques han proporcionat a l’Equip docent informació rellevant sobre el desenvolupament personal de l'alumnat i del grup. És necessari i important mantenir una reunió informativa sobre el desenvolupament del curs.

Aquí teniu el calendari i horari per a cadascun dels cursos.

1r ESO
 Dimarts 13 d'Octubre de 2015. 18:15 hores
2n ESO
 Dimarts 20 d'Octubre de 2015. 18:15 hores
3r ESO
 Dimarts 13 d'Octubre de 2015. 18:15 hores
4t ESO
 Dimarts 20 d'Octubre de 2015. 18:15 hores
1r/2n BAT  Dimarts 28 d'Octubre de 2015. 20:00 hores

En aquesta reunió rebreu informació de part dels tutors de grup i personals, en el seu cas, respecte d’aspectes organitzatius, acadèmics i personals, tots ells rellevants per a que el/la vostre/a fill/a pugui obtenir en el nostre centre el màxim rendiment acadèmic i la millor formació personal. Comptem amb la vostra presència!!


Xarxes socials:


Aprenentatge per a l'evacuació del centre

02-10-2015

Gràcies al magnífic treball dels tutors i tutores d'ESO, Batxillerat, Batxibac i Cicles Formatius, assesorats pel professor responsable dels Plans d'emergència del centre, avui s'ha pogut realitzar la sessió d'aprenentatge per a l'evacuació del centre.

S'ha desenvolupat de forma molt ordenada, àgil i responsable per part de tot l'alumnat. El centre ha estat completament evacuat en prop de tres minuts, sense cap incidència remarcable, fet que mostra l'excel·lent coordinació de tot el professorat i el bon funcionament de les mesures de seguretat de l'institut.


Xarxes socials:


2n ESO. Curs de Vela

29-09-2015

Aquest dilluns 27 de setembre els alumnes de 2n d'ESO han iniciat la Unitat Didàctica de Vela que fem en el nostre centre des de fa 3 cursos en el Grup d'Esports Nàutics de Roses.
Així com en molts municipis propers a pistes d'esquí els instituts fan activitats a la neu, des del nostre institut valorem molt la importància que té el coneixement de les activitats nàutiques i en especial de la vela. Per això dediquem 10 hores a aquest aprenentatge pel nostre alumnat.
Aquestes activitats no serien possible sense una gran col·laboració de la direcció i el professorat del centre, del club GEN de Roses, de l'Ajuntament i, sobretot, dels protagonistes: l'alumnat de 2n d'ESO i les seves famílies.

Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

1r ESO. Sortida de convivència a Calabuig

28-09-2015


Xarxes socials:


14 de setembre. Inici del curs 2015-2016.

11-09-2015

El curs començarà el dilluns dia 14 de setembre. Durant aquesta jornada s’efectuarà l’acolliment de l’alumnat en l'horari que figura més avall. S’iniciarà amb una rebuda per part de la Direcció del centre a l’aula polivalent. A continuació, a l’aula-tutoria, el corresponent tutor o tutora del grup informarà l’alumnat del funcionament de l’Institut Illa de Rodes: normes a seguir a l’aula i al centre, matèries que faran, horaris, professorat, sistema de treball, ús de l’agenda i del material, ...

El primer dia l’alumnat d’ESO i Batxillerat només haurà de portar una llibreta i l’estoig. La durada de l’acolliment serà variable, segons el curs.

L’horari d’entrada i sortida d’aquest primer dia (14 de setembre) serà el que s’indica a continuació:

Estudi - Nivell Horari d'entrada Hora de sortida
     
Cicle Formatiu 08:00 hores 15:30 hores
1r ESO 09:00 hores 12:30 hores
2n ESO 09:30 hores 12:30 hores
3r ESO 10:00 hores 12:30 hores
4t ESO 10:30 hores 12:30 hores
Batxillerat 11:00 hores 12:30 hores
Salvament i socorrisme 17:00 hores 22:00 hores

 

Molt bon curs 2015-2016


Xarxes socials:


Curs 15-16. Informació a famílies

03-09-2015

Us agrairem que prengueu nota de les informacions rellevants per a l'inici de curs 2015-2016:

Reunió de famílies de 1r d'ESO: el dimecres 9 de setembre, a les 19 hores, la direcció del centre farà la presentació del curs a les famílies que s'incorporen a la comunitat educativa.

Inici de curs: el curs s'iniciarà el proper dilluns 14 de setembre, amb l'horari que es publicarà properament.

Molt bon curs 2015-2016!

Josep Lluís Tejeda

Director


Xarxes socials:


Recollida de llibres de text

03-09-2015

Les famílies que han adquirit els llibres de text fins al 15 de juliol podran recollir-los a l'institut el dissabte 5 de setembre, entre les 16 i les 20 del vespre. Aquelles que facin la comanda de setembre (entre els dies 7 i 9) els podran recollir el dissabte 19 de setembre, entre les 16 i les 18 hores.

L'AMPA donarà suport a l'adquisició de llibres el dimarts 8 de setembre, entre les 16 i les 18 hores.


Xarxes socials:


Horari proves extraordinàries setembre 2015

21-07-2015

L'alumnat pendent de la recuperació extraordinària de setembre, ha de realitzar les proves els dies 2 i 3 de setembre de 2015. Consulteu l'horari de les proves de cada matèria, per a cadascun dels cursos. I les activitats d'estudi per a preparar-les.


Xarxes socials:


Arxius:

Material i adquisició de llibres 2015-16

30-06-2015

Disposeu de les llistes de Material de treball, de Llibres d'ESO i de Llibres de Batxillerat per al curs 2015-2016, a la zona de Famílies d'aquesta web.

L'adquisició de llibres, tal i com s'explica en les informacions de matriculació facilitades per escrit, es realitza a través dels serveis de la Llibreria Text. Recordeu que l'AMPA dona suport a aquest procès, en els dies i hores comunicats. Cliqueu en la imatge per a iniciar el procés de compra de llibres.



Xarxes socials:


Arxius:

Participació en el 7è Fòrum Treballs de Recerca Alt Empordà

21-06-2015

Dissabte 30 de maig es va celebrar a l’institut Ramon Muntaner de Figueres la setena edició del Fòrum de Treballs de Recerca Alt Empordà.

Cada centre educatiu de la nostra comarca selecciona alguns dels millors treballs realitzats durant el curs pels alumnes de segon de batxillerat, que s’exposen durant aquesta jornada, en què participen estudiants, professors i famílies.

Enguany, els representants del nostre institut han estat en Pau Sendra, amb el treball titulat ““Estudi de la comunicació ZIGBEE i la tecnologia Arduino” i en Jairo Ruíz,  amb el treball ”Història del futbol a Girona”.


Xarxes socials:


IX Premi treballs de recerca de batxillerat Vila de Roses

21-06-2015

L’alumne Denys Ovsiyenko, de l’Institut Illa de Rodes, ha estat el guanyador de la novena edició dels Premis Treballs de Recerca de Batxillerat que organitza anualment l’Ajuntament de Roses, amb el treball titulat “Estudi dels sensors: muntatge d’un robot seguidor”. El premi, dotat amb 300€, va ser lliurat dilluns 18 de maig en un acte acadèmic presidit per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el senyor Jordi Suy, en representació dels Serveis Territorials d’Ensenyament.

El jurat del concurs, integrat per Pere Vicens Rahola, president de la Fundació Jaume Vicens Vives, Josep Ma Barris, arxiver municipal, i Pere Gifre, director de l’INS Alexandre Deulofeu, va valorar la metodologia emprada per realitzar el treball, la seva rigorositat i originalitat, així com l’adequació per l’esforç i edat del jove autor.


Xarxes socials:


Finalistes als II Jocs Florals de Catalunya 2015

07-06-2015

El dissabte 30 de maig passat dues alumnes del nostre centre, LIN XIN YING (2n d’ESO) i Najat Hssaini (4t d’ESO),  van passar a les semifinals dels II Jocs Florals de Catalunya (demarcació de Girona) que es van celebrar a Santa Coloma de Farners. La Najat Hssaini va ser seleccionada per a la Final de Catalunya que tindrà lloc el proper dissabre 13 de juny a Barcelona. 


Xarxes socials:


TOULOUSE-CANAL DU MIDI-CARCASSONNE-ÉCHANGE SCOLAIRE

07-06-2015

Els alumnes de 4t d’ ESO que estudien francès com a primera i segona llengua  van fer una sortida al sud de França del  19 al 23 de maig . El primer dia vam visitar la Cité de l’ espace  de Toulouse, un  parc temàtic centrat en la investigació espacial. Hi vam poder veure reproduccions de diverses llançadores com els coets Arianne i de l’ estació espacial russa Mir. També vam veure una pel.lícula en 3D i  anar al planetari. El segon dia vam anar a Castelnaudary  on vam agafar una “péniche” i vam fer una passejada pel Canal du Midi  passant  una enclusa.Després vam anar a dinar a Carcassonne , ciutat medieval ,on vam poder passejar per les seves muralles. Vam acabar el dia visitant els llocs més emblemàtics de Toulouse : la Place du Capitole, la Basílica de Sant Sernin, el riu Garona amb el Pont Neuf ( part fonamental del paisatge urbà d’ aquesta ciutat ).El tercer dia vam anar a Céret , al llac de Saint Jean on ens vam trobar amb els alumnes du Lycée Déodat de Séverac amb qui fem un intercanvi. Vam ocupar el matí fent  activitats esportives ( tir a l’ arc, petanca, futbol )   i a la tarda vam anar al Lycée on els alumnes francesos vam fer la presentació d’ un projecte matemàtic que fem en comú.Els alumnes de l’ Illa de Rodes que participaven en l’ intercanvi es van quedar a Céret a casa del correspondent  i l’ endemà  vam anar a Colliure ,vam visitar el Château Royal i la tomba de Antonio Machado. A la tarda els alumnes catalans van assistir a classe de SVT i de literatura francesa  , tot seguit vam  visitar el Museu d’ Art Modern de Céret  i descobrir aquest bonic poblet . Per acabar el dia tots junts van anar a sopar  i van fer plans per a l’ endemà: anar a la platja d’ Argelès.  Durant aquests dies els alumnes catalans- francesos han pogut  compartir i intercanviar experiències , establir uns  vincles d’ amistat que esperem i desitgem que vagin molt més enllà d’ aquest intercanvi. Els esperem ben aviat !!!!!! Ja que vindran a Roses el  2 i 3 de juny.


Xarxes socials:


Premiats a la Viquilletra

31-05-2015

Els alumnes de Literatura Catalana de 1r de Batxillerat han estat guardonats en l'edició dels premis Viquilletra del curs 2014-15. Viquilletra és un projecte col·laboratiu pensat i produït per LletrA, de la Universitat Oberta de Catalunya, que compta amb l'aliança del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitat de les Illes Balears. La Viquilletra és un espai wiki per compartir les lectures dels estudiants creativament, amb una metodologia d’ensenyament-aprenentatge de la llengua i la literatura basada en projectes. Aquest curs hi ha hagut 105 grups d'alumnes registrats a Viquilletra, que han participat en les categories següents: millor activitat realitzada a partir d'una obra (on els alumnes de l'institut han aconseguit el 1r premi), activitat que millor ha treballat o més ha aprofundit en un personatge, activitat millor escrita, activitat multimèdia millor realitzada i activitat col·laborativa millor realitzada (on han quedat finalistes). Felicitats a Laura Bellod, Lourdes Blázquez, Josselyn Cubillas, Gerard Estévez, Aida Gómez, Rocío Hervás, Maïténa Pragout, Eric Rosique i Abril Torrent. Enhorabona a tots!


Xarxes socials:


Cantarella 2015

24-05-2015

El 14 de maig de 2015 va celebrar-se la sisena edició de la Cantarella a la plaça Frederic Rahola de Roses.

Com cada any, van participar-hi l'alumnat de segon d'ESO del nostre centre juntament amb les escoles de Roses, les de Pau i Palau, el Centre Escolar Empordà i l'institut Cap Norfeu. En total, uns 360 alumnes. Aquest any, com a novetat, hi ha hagut la participació del grup Crossing que ha interpretat una de les seves cançons amb tot l'alumnat.


Xarxes socials:


10 alumnes de l’institut premiats en el 36è Concurs per a la Joventut de l’Alt Empordà

24-05-2015

Diumenge 10 de maig es van concedir els premis d’Òmnium Cultural corresponents al 36è Concurs per a la Joventut de l’Alt Empordà de treballs literaris, socials i científics. L’acte es va portar a terme al teatre El Jardí de Figueres i va comptar amb l’actuació de la coral Taflic del Far d’Empordà. L’edició d’aquest any ha estat dedicada al cronista Ramon Muntaner, en el 750è aniversari del seu naixement a Peralada. En el concurs hi han pogut participar totes les escoles i instituts de la comarca. Des de l’institut hem participat en els premis M. Àngels Anglada d’auca, de contes i de poesia a secundària i en els premis Òmnium Cultural de poesia i de narrativa a batxillerat. L’alumnat premiat ha estat: en el premi M. Àngels Anglada d’auca Mohamed Kandil i Sebastien Espitia a 2n d’ESO i Fayza Ala a 4t d’ESO; en el premi M. Àngels Anglada de conte Viky Ereñu Moretti a 1r d’ESO i Najat Hssaini a 4t d’ESO; en el premi M. Àngels Anglada de poesia Laia del Puerto Falcó a 1r d’ESO, Encarni Crespo Boyano a 2n d’ESO i Sarah Nosal a 4t d’ESO; en el premi Òmnium Cultural de poesia a batxillerat Enmanuel Urribarri i en el de narrativa Aida Gómez Lozano.

Moltes felicitats a tots!


Xarxes socials:


Kyra Pottí i Najat Hssaini participen al I Concurs d'Oratòria Juvenil de l'Alt Empordà

24-05-2015

Dissabte 9 de maig, a l’Espai Armengol de Vilajuïga, es va portar a terme el I Concurs d’Oratòria Juvenil de l’Alt Empordà, una iniciativa impulsada per l’Espai Armengol i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà. La iniciativa pretén conscienciar l'alumnat i les seves famílies de la necessitat de millorar l’expressió oral. Al concurs hi van participar 25 alumnes de 4t d’ESO de tots els instituts de la comarca, que havien estat prèviament seleccionats en els seus centres. Aquests nois i noies van disputar una semifinal en la qual van haver de fer un discurs de 3 minuts sobre un d’aquests dos temes: ‘Què t’agradaria que s’inventés?’ o ‘Quin moment històric t’hauria agradat viure?’. Dels 25 semifinalistes, el jurat va escollir els 5 que van disputar la final.
 La jornada es va completar amb una conferència del periodista i presentador del TN Migdia Carles Prats, que va fer un decàleg de qualitats d’un bon orador. La Kyra i la Najat van ser les alumnes de l’institut participants en el concurs. Felicitats a totes dues!


Xarxes socials:


Dijous, 21 de maig de 2015 a les 7 del vespre. Xerrada "Menjar en família."

20-05-2015

A càrrec de la Sra. Maria Payan Sala

Infermera de l’ABS de Roses i referent del Programa Salut i Escola

Parlarem de dieta sana, equilibrada i saludable  per a pares i adolescents; de com podem cuinar i preparar aquests aliments i dels hàbits a taula.
També de les conseqüències d’una mala alimentació en adolescents i infants: obesitat, anorèxia o bulímia. Per acabar, introduirem la famosa dieta mediterrània i la cuina de mercat.


Xarxes socials:


Preinscripció Batxillerat i Cicles Formatius 2015-2016

08-05-2015

Presentació de sol·licituds per al batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà, del 12 al 19 de maig de 2015. Per als ensenyaments esportius, primer periode, del 12 al 20 de maig. Descarregueu els impressos.

Batxillerat - Cicle formatiu de grau mitjà - Salvament i socorrisme (cicle inicial) - Salvament i socorrisme (cicle final).


Xarxes socials:


Amal Abdeslami i Macarena Mostaza, de 3r d’ESO, finalistes dels I Premis de narrativa periodística de l’Alt Empordà

07-05-2015

Dimecres dia 6 de maig, a les 18 hores de la tarda a La Catequística de Figueres, s’ha portat a terme l’acte de cloenda dels I Premis de Narrativa Periodística de l’Alt Empordà. L’acte ha comptat amb la presència de l’escriptora Sílvia Soler, que ha pronunciat la conferència “Escriure per romandre”. En aquesta edició dels premis, la quarta per a 6è de Primària i la 1a per a 3r d’ESO, hi ha hagut un centenar d’alumnes inscrits: 52 nens i nenes de 33 escoles per la categoria de Primària i 61 estudiants d’11 instituts diferents per la de Secundària. Entre tots els participants, s’han concedit tres premis i dos accèssits per categoria. El jurat ha destacat, per la qualitat dels seus escrits, el treball de 5 finalistes per categoria. La Macarena i l’Amal han rebut el seu reconeixement com a finalistes. Moltes felicitats!


Xarxes socials:


Formació DEA a 4t d'ESO

29-04-2015

L'alumnat de 4t ha rebut, avui dimecres 29 d'abril, una sessió de formació en l'ús dels DEA (Desfibriladors automàtics) a càrrec de tècnics de l'entitat DipSalut, organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona. L'Institut aposta per la formació de l'alumnat en àmbits diversos, que abasten tant la vida acadèmica com la comptència en hàbits saludables i primers auxilis.

Dipsalut, en el marc del programa «Girona, territori cardioprotegit», ha instal·lat desfibril·ladors automàtics (DEA) a totes les poblacions de la demarcació de Girona per intervenir ràpidament en el cas que una persona pateixi una aturada cardíaca.

Alhora, l’Organisme dóna a conèixer aquests aparells, promou el seu ús i difon pautes bàsiques per fer-los servir; informa del protocol de la cadena de supervivència, proporciona la formació necessària, potencia les habilitats que calen per utilitzar-los si fos el cas i sensibilitza la població envers la importància de cuidar-se el cor. 


Xarxes socials:


Apadrinament alumnat 2014-15

29-04-2015

Divendres 10 d’abril, al nostre institut, de manera voluntària alguns alumnes s’han reunit a la sala polivalent per iniciar el projecte d’apadrinament amb l’objectiu que els més grans ajudin als nouvinguts (primer i segon d’ESO) a familiaritzar-se amb l’institut i ajudar-los en diferents situacions que tinguin al llarg del curs.

Els padrins i els apadrinats s’han escollit entre ells presentant-se cadascun per saber si s’avenien.

És la primera vegada que s’ha realitzat aquest projecte i serà una prova pilot, si el resultat és positiu, s’intentarà dur a terme els pròxims anys.


Xarxes socials:


Sheng Ye llegeix el text premiat al Sambori

25-04-2015

Fem Radio Girona va programar, durant la diada de Sant Jordi, una sèrie de participacions en el seu programa en directe des de la Rambla de Girona. Tenim la sort de poder escoltar la lectura del text que va llegir el nostre alumne de 1r curs d'ESO Sheng Ye.


Xarxes socials:


Teatre 2n d'ESO per Sant Jordi

25-04-2015

Dins dels actes de celebració de la Diada de Sant Jordi 2015, el grup de teatre de 2n d'ESO va representar amb gran èxit i per a gaudi de tot el públic assistent a la sala polivalent la comèdia "Segismundo i compañía", de Fernando Lalana.
L'obra original ha estat adaptada i dirigida per la professora de castellà, Teresa Linares, tenint en compte l'alumnat participant, el públic a qui anava dirigida i l'espai amb què es comptava. L'escenografia i atrezzo han anat a càrrec de la Marta Teixidó, professora de visual, i en Lluís Colomer hi ha posat la música.

Enguany és el segon que aquest grup representa una obra de teatre, amb l'afegit que aquesta vegada s'ha ampliat el públic assistent a tota la comunitat educativa i que hem comptat amb mitjans tècnics professionals pel que fa al so i la il·luminació de Nord Produccions.


Xarxes socials:


3r ESO. Sant Jordi i sorteig dels Lots de premis.

24-04-2015

L'alumnat de 3r, com cada any, ha representat el nostre Institut a la fira de les entitats durant la diada de Sant Jordi. Els guanys són el primer pas per a la preparació del viatge de final de curs, l'any vinent.

Consulteu (llegiu notícia sencera) si heu estat els guanyadors d'uns dels Lots de Flors que s'han realitzat al final d'una jornada, tal vegada una mica passada per aigua.Els lots poden retirar-se a l’Institut Illa de Rodes de 9h a 14h, previ lliurament de la butlleta agraciada.

SORTEIG LOTS FLORS - SANT JORDI 2015
Ordenat per lots Ordenat per números

Lot 1 4726

Lot 2 1325

Lot 3 0607

Lot 4 4353

Lot 5 4070

Lot 6 2650

Lot 7 3360

Lot 8 0209

Lot 9 4963

Lot 10 4414

Lot 11 3076

Lot 12 2301

Lot 13 3663

Lot 14 0477

Lot 15 1206

Lot 16 3761

Lot 17 0860

Lot 18 3623

Lot 19 1753

Lot 20 3220

Lot 21 2666


0209 Lot 8

0477 Lot 14

0607 Lot 3

0860 Lot 17

1206 Lot 15

1325 Lot 2

1753 Lot 19

2301 Lot 12

2650 Lot 6

2666 Lot 21

3076 Lot 11

3220 Lot 20

3360 Lot 7

3623 Lot 18

3663 Lot 13

3761 Lot 16

4070 Lot 5

4353 Lot 4

4414 Lot 10

4726 Lot 1

4963 Lot 9


Xarxes socials:


Acte de condol i solidaritat amb la comunitat educativa

20-04-2015

Amb motiu dels greus fets ocorreguts a l'Institut Joan Fuster de Barcelona, d'acord amb la convocatòria de la Conselleria d'Ensenyament, i amb l'objectiu de facilitar la reflexió sobre els centres educatius com a espais de diàleg, respecte, aprenentatge i construcció de Pau,  dimarts 21 d'abril es realitzarà un acte de reflexió i condol, a partir de les 10:45 del matí, a l'Institut.


Xarxes socials:


Participació d’alumnat de 2n ESO en la 55ª edició del Concurs de Coca Cola Jóvenes Talentos “Relato corto”

19-04-2015

Aquest dissabte 18 d’abril ha tingut lloc aquest concurs literari que consisteix en escriure un relat curt en llengua castellana. En la fase provincial, l’alumnat seleccionat del nostre centre han estat: Jihan Bakkali, Mélissa Cambre, Encarni Crespo, Mario García, Susana Lázaro i Lin Xin Ying. La seu on s’ha celebrat l’acte per l’alumnat de la nostra comarca ha estat l’Institut Alexandre Deulofeu, de Figueres.  

Després de dues hores escrivint el seu relat al voltant del tema: “Desde que ocurrió aquello, no podía estarme quieto”, els nostres representants han sortit contents i satisfets de la feina realitzada. Esperem que tinguin molta sort i els felicitem ja per haver arribat fins aquí.


Xarxes socials:


Àngel Burgas a l’institut

18-04-2015

Dijous dia 9 d’abril l’escriptor Àngel Burgas, autor de Noel et busca, va visitar el centre per parlar del llibre amb l’alumnat de 1r d’ESO. La xerrada, que va ser molt interessant, s’emmarca dins les activitats de foment del gust per la lectura entre els nois i noies. Noel et busca és un thriller psicològic trepidant. Explica la història de l’Enric, un noi que es desperta en un hospital amb un dolor intens per tot el cos i no recorda res de la seva vida. Els records que de mica en mica li aniran apareixent posaran llum a moltes incògnites de la seva vida abans que el passat l’atrapi. En acabar l’activitat, l’alumnat va poder endur-se a casa el llibre signat per l’autor.


Xarxes socials:


Viatge de 2n d'ESO a Poblet

15-04-2015

Acabem d'afegir un àlbum de fotos del treball de síntesi de 2n d'ESO a Montblanc, l'Espluga de Francolí i el monestir de Poblet.

Tenim un vídeo resum en preparació. Ben aviat el publicarem.

Fins aleshores, gràcies per la vostra atenció!


Xarxes socials:


Premi de Narrativa periodística “Diàlegs d’Educació”

13-04-2015

Dissabte 11 d’abril es va portar a terme la primera edició del Premi de Narrativa periodística “Diàlegs d’Educació” a Secundària, organitzat pel Setmanari de l’Alt Empordà conjuntament amb el Servei Educatiu de l’Alt Empordà del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de fomentar i promoure el gust per l’escriptura creativa entre l'alumnat de 3r d’ESO dels instituts de la comarca.

Amal Abdeslami, Ismail Abriak, Bianca Dicusara i Macarena Mostaza van ser els alumnes de l’institut participants en aquesta edició del premi. Dissabte al matí es van desplaçar a la seu del Servei Educatiu de Figueres, on van haver d’escriure el titular i el cos d’una notícia a partir d’una fotografia, una imatge de l’esfondrament de la Rambla de Figueres.

Els guanyadors es donaran a conèixer en un acte públic de lliurament de premis que se celebrarà dimecres 6 de maig, a les 18.00h, a La Catequística de Figueres. Els escrits premiats sortiran publicats en una edició especial del Setmanari de l’Alt Empordà i als webs www.sealtemporda.cat i www.emporda.info.


Xarxes socials:


Presentació Batxibac 2015-2016. 15 d'abril de 2015 (19 hores)

08-04-2015

Dimecres 15 d'abril de 2015, a les 19 hores, es presentarà la segona edició dels estudis de Batxibac a l'Institut Illa de Rodes. Comptarem amb la presència i participació de representats de l'Association 'Amicale', que aplega persones de cultura francesa residents a l'Alt Empordà, per tal de fer-vos arribar de forma completa les oportunitats que aquests estudis proporcionen a qui els cursa.


Xarxes socials:


Viatge final d'estudis de 4t d'ESO a Sevilla i Còrdova

28-03-2015

Entre els dies 22 i 27 de març l'alumnat de 4t d'ESO realitzà el viatge final d'estudis a Sevilla i Còrdova. Dies de convivència, harmonia i de coneixement intens i proper de dues ciutats esplèndides, així com del seu importantíssim patrimoni històric, social i cultural.

Hem pogut visitar, a Sevilla, el Barri de Triana, la Torre del Oro, el Parc de Maria Lluïsa, la Plaça d'Espanya, el Reial Alcàsser, la Catedral i la Giralda. Menció especial per a la visita a Itàlica, amb el privilegi se ser guiada pel propi alumnat de l'assignatura de Llatí. La Cartoixa, el Centre Andalús d'Art contemporani foren també subjecte de la nostra atenció. La Torre de los Perdigones ens oferí una visió ben particular de Sevilla, a través d'una cambra fosca que ens apropà una ciutat màgica.

Còrdova ens mostrà el seu passat de comunitat complexa i tolerant, on confluiren les diverses tradicions culturals i en forjaren la ciutat acollidora i embellida que, a través de la visita guiada del Call Jueu i la Mesquita, poguerem gaudir.

Aquest viatge, ben segur, ha contribuït a obrir noves finestres al món de la història, l'art, la cultura i la societat diversa i complexa que, al llarg de totes les èpoques, ha poblat tots i cadascun dels racons del nostre món. Ha estat una gran experiència!


Xarxes socials:


Visita al Saló de l'Ensenyament 2015

28-03-2015

El dimecres 18 de març els alumnes de primer de Batxillerat han anat al Saló de l'ensenyament de Barcelona, on han pogut rebre orientació sobre el seu futur académic i coneixer totes les propostes de graus universitaris, estudis superiors, de formació professional, artístics i idiomes.

L'orientació de l'alumnat és un dels eixos prioritaris del projecte educatiu de l'Institut. Conèixer els diversos estudis universitaris i superiors facilita la presa de decisions sobre el futur professional de cadascun dels i les alumnes.


Xarxes socials:


Maria Mercè Roca parla de Kenitra a l’alumnat de 2n d’ESO

23-03-2015

Dilluns dia 16 de març l’escriptora Maria Mercè Roca va ser a l’institut per compartir amb l’alumnat de 2n d’ESO la seva experiència de creació literària, centrada sobretot en la novel·la Kenitra.

El llibre, tal com va explicar l’autora, gira entorn de la figura del pare absent, un pare a qui el protagonista, un jove adolescent, s’esforçarà per trobar i entendre. El camí que aquest jove farà per trobar el pare es convertirà en un viatge iniciàtic que li oferirà la possibilitat d’aprendre molt dels altres i de madurar com a persona.

Acabada la xerrada, els alumnes van poder endur-se a casa el llibre signat per M. Mercè Roca.

 


Xarxes socials:


L'alumnat de 4t d'ESO i 1r de batxillerat viu una jornada cultural a Barcelona: representació teatral de Tirant lo blanc al TNC i visita al Born

23-03-2015

Dimecres dia 11 de març l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat va fer una sortida a Barcelona. Al matí, vam tenir l’oportunitat d’anar al Teatre Nacional de Catalunya, on la ITNC Jove Companyia, formada per postgraduats de l’Institut del Teatre, va presentar una versió teatral del Tirant lo Blanc, un dels textos més fascinants de la literatura catalana. Les nombroses adaptacions de què ha estat objecte aquesta obra del segle XV, que pot ser considerada com la primera novel·la moderna europea, demostren l’interès que les seves aventures han despertat en les successives generacions que han tingut l’ocasió de descobrir-la. En veure-la vam poder descobrir la modernitat d’un text escrit fa més de 500 anys.

A la tarda, vam fer una visita guiada al jaciment de l'Antic Mercat del Born, que ens va permetre fer una aproximació fidedigna a la vida quotidiana de la Barcelona de finals del segle XVII i principis del XVIII. Vam poder trepitjar els carrers i descobrir com eren els interiors de les cases, els oficis que s’hi feien, els jocs que s’hi practicaven, els hàbits socials més estesos i, el més important, les persones que vivien en cada una de les cases d’un jaciment on les pedres tenen nom i cognom. En definitiva, una part de la història d’una ciutat que entre 1713 i 1714 va resistir el setge de les tropes espanyoles de Felip V i que va viure la capitulació de l’11 de setembre.

 


Xarxes socials:


Sis alumnes de 2n d’ESO participen en el XXXVIIIè Concurs Premi Coca-Cola de Relat Breu de Catalunya

21-03-2015

Avui, 21 de març, Bruna Arcebispo, Mario García, Jhosselin Quiroz, Paula Rodríguez, Erika Segovia i Lin Xin Ying, de 2n d’ESO, han participat en el Concurs de Relat Breu convocat per Coca-Cola Iberian Partners, S.A., juntament amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu del concurs és promoure el desenvolupament de l’expressió escrita i la lectura entre l’alumnat de 2n curs d’ESO i ajudar els participants a intentar complir el seu somni de convertir-se en escriptors, a través d’aquest concurs literari que s’ha consolidat com un dels més importants del país. L’acte s’ha realitzat a l’institut Alexandre Deulofeu de Figueres.

Els participants han disposat de dues hores per escriure un relat breu el tema del qual s’ha donat a conèixer en el moment d’iniciar la prova: A l’amic segur, se’l coneix en l’ocasió insegura.

A finals de maig es comunicarà qui són els guanyadors.


Xarxes socials:


Sheng Ye, de 1r d’ESO, finalista del Premi Sambori de narrativa a la demarcació de Girona- Catalunya Nord

20-03-2015

L’alumne de 1r d’ESO, Sheng Ye, ha estat finalista del premi Sambori de narrativa a la demarcació de Girona - Catalunya Nord. Aquesta demarcació està formada per l’Alt Empordà, Baix Empordà, Catalunya Nord, Gironès, La Selva i Pla de l’Estany, i ha estat la més participativa pel que fa a centres al Premi Sambori 2015.

Ahir, 19 de març, en Sheng va recollir el premi en la categoria de Primer cicle d’ESO, al Teatre de Bescanó i, juntament amb els guanyadors de les altres demarcacions, passarà a la gran final catalana de finals de maig. 

En el lliurament de premis els participants i els acompanyants van poder gaudir de l’espectacle de divulgació científica 'Reacciona...Explota!', una passejada per una història de la química a càrrec de Pep Anton.

Enhorabona, Sheng!


Xarxes socials:


Quatre alumnes de l’institut finalistes en els quarts de final del Certamen de Lectura en Veu Alta

20-03-2015

Sheng Ye, de 1r d’ESO, Ismail Abriak i Macarena Mostaza, de 3r d’ESO, i Casandra Maggio, de 4t, han estat seleccionats per passar a la semifinal de l’XI Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta. Aquest certamen s’organitza en dos grans grups, d’acord amb les dues etapes d’escolaritat obligatòria: l’educació primària i l’educació secundària obligatòria. A l’ESO cada centre escolar pot participar-hi amb un alumne per la categoria de Corsaris, que correspon a 1r i 2n d’ESO, i un grup de tres alumnes per a la Tropa de Corsaris, que correspon a 3r i 4t d’ESO. El certamen consta de tres fases: els quarts de finals, les semifinals i la final de Catalunya.

Dijous 19 de març en Sheng en la categoria de Corsaris i l’Ismail, la Macarena i la Casandra en la categoria de Tropa de Corsaris es van desplaçar a Figueres, on van participar en els quarts de final corresponents a la comarca de l’Alt Empordà. Allà van ser els seleccionats per passar a la semifinal, que se celebrarà a Girona durant el mes de maig.

Moltes felicitats a tots quatre!


Xarxes socials:


Guardonats amb l'XI Premi d'experiències educatives Josep Pallach

14-03-2015

Poques setmanes desprès d'haver obtingut un alt reconeixement en el Mobile Learning Awards 2015, tornem a estar de celebració. El jurat de l'XI Premi d'Experiències educatives Josep Pallach ha considerat mereixedor del primer premi al projecte Illargonauta, de l'Institut. En el seu veredicte ha destacat l'originalitat de la proposta, pel fet de combinar el coneixement del món clàssic amb el de l'economia i societat actuals, utilitzant tecnologies de la informació d'una forma novedosa i suggeridora.

La professora Jenny Triviño i el professor Francesc Nadal han explicat amb tot detall els inicis del projecte i com al llarg dels tres anys de desenvolupament han anat introduïnt nous reptes i experiències educatives per a l'alumnat de Batxillerat participant.

La innovació docent i el suport al talent i l'excel·lència són línies de treball permanent de l'Institut, que ofereix al seu alumnat un conjunt enriquit i coherent d'activitats educatives, encaminades a complementar, ampliar i millora la seva competència acadèmica.

El Premi d'Experiències educatives Josep Pallach, promogut per l'Ajuntament de Figueres, amb l'impuls del la Fundació Josep Pallach, reconeix aquelles activitats educatives d'alta qualitat amb una dotació econòmica de 5.000 euros, fet que el converteix en un dels premis educatius més ben dotats i prestigiosos.

Moltes felicitats!


Xarxes socials:


Dissabte 7 de març 2015. Jornada de Portes Obertes

25-02-2015

#JPO2015


Xarxes socials:


Participem a la II Olimpiada de Filosofia de Catalunya

25-02-2015


Xarxes socials:


Activitats esportives amb les Escoles de Roses

21-02-2015

Per segon any consecutiu hem realitzat les activitats esportives amb les escoles de Roses. L'alumnat de 6è curs de les escoles Narcís Monturiol, Montserrat Vayreda, Els Grecs i Jaume Vicens Vives van poder gaudir d'una experiència compartida, i molt enriquidora, amb l'alumnat de 1r d'ESO de l'institut.

Aquesta activitat, conduïda per l'alumnat de 1r curs de Batxillerat i guiada pels professors Eva García i Xavier Casorrán del departament d'educació física, s'inscriu en el projecte de transició entre primària i secundària que el nostre centre realitza, com a inici de l'acollida i orientació del nou alumnat.

Agraïm a les direccions i professorat de les escoles de primària de Roses el seu suport i entusiasme per a què aquesta activitat hagi estat tan exitosa.


Xarxes socials:


IllaTV: llums, càmera, acció!

20-02-2015

Estem a punt de començar el curs de formació en comunicació audiovisual d'IllaTV 2015.

Si teniu ganes de divertir-vos, crear vídeos i aprendre us heu d'apuntar amb els següents fulls d'inscripció, que podeu trobar a la carpeta pública de clickedu:

IllaTV - Carpeta pública

 

Les sessions seran els dimecres a la tarda, de març a juny. Si us agrada el món audiovisual és la vostra oportunitat!

 

Càmera


Xarxes socials:


Finalistes als Mobile Learning Awards 2015!

20-02-2015

Estem de sort perquè som finalistes als Mobile Learning Awards 2015 en la categoria de Micronarracions audiovisuals.

L'activitat consistia en la creació d'un vídeo promocional de l'Institut on hi aparegués l'ús de dispositius mòbils a l'aula: mòbils, tablets, portàtils...

El voleu veure?

Quis Est Quis 2015 from Illa TV on Vimeo.

 

Així doncs, dijous 26 de febrer ens traslladarem a Barcelona a recollir els premis, que consisteixen en un tour guiat pel Mobile World Congress de Barcelona per alumnes i professors, un kano kit per a cada alumne i una impressora 3D per al centre educatiu.

Els premis es convoquen anualment els dies previs al Mobile World Congress. L'acte d'entrega dels guardons es realitza dijous que ve, al World Trade Center, com a cloenda de la jornada ITworldEdu7, tot un referent de les TIC i educació.

Moltes gràcies a l'equipàs de 1r de batxillerat que ho ha fet possible!


Xarxes socials:


ALUMNAT DE 3r i 4t D’ESO AL MUSICAL MAR I CEL DE DAGOLL DAGOM

12-02-2015

Avui, 12 de febrer, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO ha assistit al musical  Mar i cel de Dagoll Dagom al teatre Victòria, a Barcelona.

Aprofitant que Dagoll Dagom, en complir 40 anys, posa en escena per tercera vegada aquest musical que ha fet història i ha commogut milers d’espectadors, des de les matèries de música i llengua catalana ens va semblar interessant compartir amb l’alumnat el drama d’Àngel Guimerà, que porta el mateix títol, reconvertit en un cant a l’esperança.

El musical, com el text de Guimerà, està basat en la pirateria de la mediterrània del segle XVII i en l’expulsió del regne d’Espanya de 300.000 moriscos decretada per Felip II l’any 1609. Malgrat els segles que han passat, la història que narra Mar i cel continua essent vigent i conté innombrables paral·lelismes amb el món en què vivim.

Mar i cel narra una bellíssima història d’amor entre una jove cristiana i un corsari morisc, però també mostra la intolerància i la incomprensió entre dos mons, orient i occident; i l’enfrontament entre dues religions, la islàmica i la cristiana.

Un espectacle deliciós per a l’alumnat i les professores que els hem acompanyat.  Mar i cel ha estat, alhora, una diversió i un aprenentatge que també servirà com a pretext per encetar una reflexió al voltant de temes tan actuals i que ens són molt propers.


Xarxes socials:


Alumnat Batxibacc a la UAB

05-02-2015

Aquest dilluns dia 2 de febrer els alumnes Batxibac han anat a la UAB. La jornada s’ ha dividit en dues parts. Una primera en la que s’han presentat els programes d’ intercanvi de la universitat amb els països francòfons ( Erasmus i Mobilitat ) així com el doble grau de Dret ( UAB +universitats franceses), oportunitat que els alumnes han trobat molt interessant i que desconeixien. La segona en la que  han participat en un taller del seu interès: Paris histoire et culture, Apprendre en s’ amusant; Cinq chefs d’ oeuvre de la chanson française entre d’ altres. Amb aquesta sortida es tanca el cicle d’ activitats programades pel Departament d’ ensenyament.


Xarxes socials:


Matins de la Química

30-01-2015

El dimecres 28 de Gener els alumnes de Batxilletat que cursen la matèria de Química van assisitir a l'activitat de la Facultat de Ciències 'Matins de la Química', on, després d'una presentació a través de la màgia a l'Aula Magna de la facultat, els alumnes van poder realitzar experiments dirigits per alumnes de 3r any de la Carrera de Química i professorat de la facultat. 
Des de  d'alquimia fins a observar cèl·lules ballarines, els alumnes han quedat molt satisfets amb la visita, observant, des d'un punt de vista diferent, l'interès i la diversió que pot aportar la ciència.

Xarxes socials:


MATINÉE BATXIBAC “ LA LITTÉRATURE, À HAUTE VOIX !” UdG

24-01-2015

Divendres 23 de gener l'alumnat que cursa batxibac ha anat a la UdG . Han participat en dos tallers . El primer  “El cor dramàtic i L’ Étranger de Camus “. Han començat fent uns exercicis gestuals i de grup per entendre el funcionament escènic d’ un cor. Seguidament han vist la col.locació del cor dins el espai escènic, s’ ha explicat  la figura del cap de cor i  la tècnica de la dispersió i del re-agrupament. S’han iniciat en la projecció de la veu i en l’ entonació del text. Al final han posat en escena una part del text. El segon “Prosodie, poésie et prose“ , els alumnes han gravat  diferents passatges de l’ Étranger centrant-se en la prosòdia i el to de la lectura.Us adjuntem unes imatges  per a què us en feu una mica la idea !!!!!


Xarxes socials:


Batxibacc. Jornada transfronterera a Perpignan.

10-01-2015

El divendres dia 9 de gener l'alumnat que cursa els estudis de Batxibacc van participar en una  Jornada transfronterera cultural a Perpignan,  impulsada pel Théâtre de l'Archipel.
Després de veure l'espectacle de titelles 'Dans l'Atelier' van crear la seva pròpia titella, a quina d'elles més original. Tot seguit una visita guiada al Théâtre de l'Archipel, el més gran de tota la regió del Languedoc-Roussillon. Com podeu veure un dia ple d activitats interessants, completament en llengua i cultura franceses.


Xarxes socials: