·  TEL. 972 154 383 · EMAIL b7006851@xtec.cat
 · 

Notícies

Bones Festes i Feliç 2017

24-12-2016


Xarxes socials:


Estada a França de l'alumnat de Batxillerat

21-12-2016

Un grup de 22 alumnes de primer i segon de batxillerat/batxibac vam visitar el 14 de desembre el museu Aeroscopia i les instal·lacions de muntatge de Airbus a Toulouse i vam poder veure com s'ensamblen els avions A380 a partir de les peces que arriben amb camions, vaixells pel canal de la Garona o avions Beluga des del Regne Unit, Itàlia, Alemanya i Espanya, països on es fabriquen.

L'endemà vam anar a Béziers, on uns quants ens vam estrenar en el patinatge sobre gel, i a Narbonne, on l'alumnat batxibac va preparar una visita guiada i vam passejar per les paradetes de la fira de Nadal Divendres al matí, ja de tornada, vam visitar la fortalesa de Salses.


Xarxes socials:


Ficcions, l’aventura de crear històries

19-12-2016

Si fas 3r o 4t d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius i t’agrada escriure... apunta’t a Ficcions, l’aventura de crear històries! Pots inscriure-t’hi des d’ara mateix fins el 27 de febrer al web www.ficcions.cat, on trobaràs també espais interactius on poder compartir dubtes i propostes, promocions, entrevistes i altres informacions d’interès.

Ficcions és un concurs literari que proposa crear una història de ficció dividida en tres capítols i que pren com a punt de partida un primer inici que cal escollir entre diverses propostes (n’hi ha cinc per triar!). S’hi pot participar en dues modalitats: en grups de fins a tres membres o individualment. T’hi animes?


Xarxes socials:


Assemblea general de l'AMPA Illa de Rodes. Dimarts 13 de desembre, 19 hores.

09-12-2016

L'ordre del dia serà el següent:

1. Llibre de comptes

2. Lectura i aprovació de l'acta anterior

3. Aprovació del pressupost per al curs 2016-2017

4. Elecció de president, tresorer i secretari

5. Torn obert de paraules.

Teniu, a la zona de consergeria de l'Institut, una bústia de l'AMPA on podeu dipositar els vostres suggeriments i propostes. Podeu comunicar-vos amb l'AMPA a través del correu electrònic ampailla@gmail.com


Xarxes socials:


La Mediateca parla. Comença el Club de lectura de l'Institut.

07-12-2016

Aquest curs 2016-2017, des de la Mediateca de l’institut,  es vol impulsar un Club de lectura amb la intenció d’estimular el gust per la lectura de tot l’alumnat del centre, tant d’ESO com de Batxillerat, que té inquietuds culturals i artístiques. El dia 20 de desembre es farà la presentació del club, on s’explicarà el funcionament de les sessions, la periodicitat en què es portaran a terme i el compromís que s’ha d’adquirir per formar-ne part. Finalment, es repartiran els llibres per a la primera sessió.

En la primera sessió del club es comentarà el llibre La porta dels tres panys, de Sònia Fernández-Vidal, especialista en Física Quàntica. Imagineu un carrer per on circula un cotxe fosc, sense llums. Tots els fanals del carrer estan apagats. No hi ha cap mena de resplendor ni llum provinent dels aparadors. Tot d’una, un gat negre creua pel davant del cotxe. Malgrat això, el conductor frena a temps abans d’atropellar-lo. Com ha aconseguit veure’l?

Si voleu saber la resposta d’aquest enigma, i de molts altres, apunteu-vos al club, llegiu el llibre i veniu a comentar-lo amb els vostres companys!


Xarxes socials:


Sortida de Matemàtiques a la UB

02-12-2016

Dimecres 30 de noviembre l’alumnat de primer de batxillerat de les modalitats cientificotecnologica i social es va desplaçar a  la facultat de matemàtiques i informática de la UB, a la plaça Universitat per realizar una activitat dins del programa de les matèries de matemàtiques i matemàtiques aplicades a les ciències socials.

Primer de tot van asistir a la xerrada-taller “Estadístiques curioses”, en la qual se’ls van presentar diferents casos de mal ús dels resultats estadístics a la premsa, al dircurs polític, a la publicitat… amb la finalitat d’alertar-los de què, davant de determinades afirmacions, cal utilizar el sentit comú.

Després d’un descans van fer un taller per calcular la probabilitat de diferents experiments, i van arribar a les següents conclusions (amb una mostra de 50 persones):

  • La probabilitat de què en un grup de 50 persones n’hi hagi almenys dues que fan l’aniversari el mateix dia és del 99,99% (al grup hi va haver 8 coincidències)
  • Si llancem xinxetes, és d’esperar que més de la meitat caiguin amb la punxa cap a dalt. (la probabilitat trovada va ser de 0,57)
  • Un paquet de cigrons de 1 kg conté aproximadament 1370 cigrons

 

L’activitat va ser profitosa i els va permetre tant conèixer un dels edificis universitaris emblemàtics de Barcelona com experimentar amb alumnat d’altres centres en el camp de l’estadística i la probabilitat, un dels més desconeguts de la población en general, tot i que ens envolta en el nostre dia a dia. Tal com es va dir a la xerrada, “ Hi ha afirmacions certes, afirmacions falses i males interpretacions dels resultats estadístics”


Xarxes socials:


Preinscripcions dels estudis de Tècnic esportiu

02-12-2016

Estigueu atents a aquestes dates i terminis!! No us perdeu l'oportunitat!

Cicle final de Salvament i Socorrisme

  • Preinscripció del 9 al 21 de desembre del 2016.
  • Matrícula del 12 a 13 de gener del 2017.
  • Inici de curs el 17 de gener del 2017.

Bloc comú cicle final

  • Preinscripció del 9 al 21 de desembre del 2016:  Bloc comú LOE cicle final.
  • Matrícula del 12 a 13 de gener del 2017: Bloc comú LOE cicle final.
  • Inici de curs al 16 de gener del 2017:  Bloc comú LOE cicle final.
  • Horaris : tardes de dilluns i dimecres de 17h a 22h.

Preu matrícula: Matrícula 44€ + Bloc comú cicle final 306 €

Bloc comú cicle final LOE 180 hores

Bases de l'aprenentatge esportiu: 60 hores.
Bases de l'entrenament esportiu: 70 hores.
Esport adaptat i discapacitat: 20 hores.
Organització i legislació esportiva: 20 hores.
Gènere i esport: 10 hores.


Xarxes socials:


Illa ViP. Visual i Plàstica a l'Illa de Rodes.

27-11-2016

L'alumnat de 4t de l'optativa de VIP és 'silenciós', des de l'inici de curs està treballant tres hores a la setmana dins l'aula, poc a poc està va construïnt una sèrie de propostes artístiques molt creatives i personals. Aquest cop han sortit de l'aula, i durant unes setmanes aniran 'ocupant' diferents espais del centre per presenten obres com 'Els significats s'escapen', 'Efecte dominó' o 'El bosc?'; les dues últimes propostes han incorporant obres individuals elaborades amb branques. La natura i les paraules juntes per dir alguna cosa, el què??? Durant aquestes properes setmanes ho anirem descobrint.

Per veure l'evolució i els resultats podeu anar a: http://illaderodesvip.wixsite.com/illaderodesvip/4t-eso


Xarxes socials:


Lliurament dels Diplômes de Baccalauréat

26-11-2016

Dilluns 21 es van lliurar al teatre Victòria, de Barcelona, els Diplômes de Baccalauréat a l'alumnat de la promoció 2014-2016. Moltes felicitats a la Mar, la Lourdes, l'Emmanuel, en Joan Carles i les seves famílies, pel seu esforç i compromís, i un desig enorme de sort en el futur personal i professional!!
I l'agraiment a l'Emmanuel que, en nom de tot l'alumnat Batxibac, dirigí unes paraules als assistents.


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

DESCONCERTO

24-11-2016

 

El dijous 17 de novembre l'alumnat de 2n d'ESO de l'Illa de Rodes va anar al Teatre Municipal de Roses per assistir a l'activitat 'Desconcerto' organitzada per Rialles.
Els intèrprets eren l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i, com podreu veure a les fotografies, el muntatge no tenia res a veure amb un concert de música clàssica habitual. Músics que amaguen partitures al director, primers violins que escriuen cartes d'amor a altres companyes d'orquestra i després es comuniquen per mòbil a ritme de la música de Leroy Anderson, músics que ballen Michael Jackson a l'escenari... Doncs això, un Desconcert!!!!

 


Xarxes socials:


JOURNÉE BATXIBAC A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

19-11-2016

El passat dia 16 de novembre els alumnes de 2n. de Batxibac vam assistir a la Journée Batxibac que la Universitat de Barcelona ens va oferir.

Al matí, per aprofitar el dia, vam visitar algunes galeries d’art de l’eixample barceloní.

La Journée va començar amb un curs magistral a càrrec de la sra. Alicia Piquer Desvaux amb el títol  “ D’une robinsonnade à l’autre: lecture de Vendredi ou les limbes du Pacifique. Reécriture parodique du mythe littéraire de Robinson Crusoé”.

El segon el va impartir la senyora Marie-France Borot: “Blaise Cendrars: le bourlingeur attitré des manuels de littérature”.

Ambdós han estat molt profitosos en tant que han aprofundit a bastament en les obres dels 2 autors dels quals els alumnes s’han d’examinar a la proba final d’aquesta modalitat de baccalauréat.


Xarxes socials:


Diada de Sant Albert a la FC de la UdG

18-11-2016

Aquest divendres 18 de novembre l'alumnat del batxillerat científico-tecnològic han participat en la celebració del dia de la Ciència (Diada de Sant Albert) a la Facultat de Ciències de la UdG. L'objectiu de la visita és impulsar i motivar els estudiants cap a una visió transversal de la ciència i afavorir el pas de secundària a la Universitat.

Durant la jornada, els estudiants han participat en diversos tallers científics:
- El laboratori de les olors
- Hidrogen, el combustible del futur
- Tastets d'aigua
- Netejant l'aigua. Funcionament d'una depuradora.
- Extracció d'ADN
- Microorganismes en el nostre entorn
- Què ens diu l'edat dels peixos?
- Formigues al campus
- El batec del riu

També han pogut gaudir de dos tallers-exposició:
- L'Art i la Ciència de l'Origami
- La Màgia del Cub de Rubik

Finalment, han assistit a la conferència: "La vida de l'investigadora" a càrrec d'Anna Romaní, professora i investigadora de la Facultat de Ciències.

Ha sigut una visita molt profitosa en la que els nostres alumnes han pogut interaccionar amb el món universitari i introduir-se en el camp de la recerca científica d'una manera atractiva i lúdica.


Xarxes socials:


Coves de Serinyà i Parc de la Draga de Banyoles - 1r d'ESO

14-11-2016

Amb els de 1er d'ESO vam fer una sortida a Serinyà i al parc de la Draga a Banyoles el 19 d'octubre del 2016. A Serinyà vam veure unes coves de pedres fetes per l'home del Paleolític. Ens varen passar un vídeo que ens explicava com caçaven els homes en aquelles èpoques. Feien les seves pròpies armes i mataven els animals per després poder menjar-se'ls. Solien caçar mamuts, ossos, porcs senglars, etc.

Finalment vam arribar al parc de la Draga (em va agradar molt), era molt bonic. Allà ens van explicar com hi viven els homes del Neolític. Els prehistòrics en aquella época eren agricultors, tenien animals i horts. Vivien en cases i les armes eren més ben fetes i sofisticades. Així era molt més fàcil caçar animals grans. [Text: Anaïs Alexia Dragomir]

Àlbum de fotos



Xarxes socials:


Visita a la Residència Pi i Sunyer de Roses de 1r Batxillerat Tecnològic

11-11-2016

Aprofitant que durant aquest mes hem estat treballant els conceptes de potència útil, potència consumida, poder calorífic, rendiment... entre d’altres. Hem visitat la residència Pi i Sunyer de la nostre vila, on ens han mostrat el funcionament i avantatges d’una caldera de biomassa  concretament d’estella. Fins fa poc s’utilitzava una caldera de gasoil, però ja fa dos anys van instal·lar una caldera de biomassa que els hi proporciona més confort, més estalvi energètic i produeix menys contaminació de CO2.


Xarxes socials:


La Mediateca parla. Llegim Ciència.

07-11-2016

En el marc del projecte de les Tertúlies de Literatura Científica organitzat per la Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, es proposa la lectura de la novel·la La ciutat oblidada, de l’escriptora M. Carme Roca, per afavorir l’impuls a la lectura i estimular la capacitat redactora dels estudiants de 3r i 4t d’ESO.Si us animeu a participar-hi, veniu a inscriure-us a la mediateca!

La ciutat oblidada és una novel·la on la missió d’en Nikolai, el protagonista, és investigar la desaparició d’una noia donada per morta, la Irina Zakharova, però a la ciutat oblidada descobreix que la gent que el pot ajudar a trobar-la pateix una estranya malaltia que fa que un home de cinquanta anys n’aparenti disset a causa de la radioactivitat emesa a partir d’un accident en una central nuclear. El desig d’en Nikolai de resoldre aquest misteri el porta a involucrar-se en una trama secreta ordida des del mateix govern rus.

La novel·la versa sobre l’energia nuclear. A partir de la lectura, es proposa als estudiants la redacció d’un relat que respongui a una de les dues preguntes que es presenten a les bases: http://mon.uvic.cat/tlc/files/2016/01/5e-CONCURS-RELATS-ok.pdf


Xarxes socials:


Eleccions al Consell Escolar 2016

05-11-2016

Els consells escolars són l'òrgan de participació de la comunitat educativa en el centre. Aquest curs hi ha eleccions per a la renovació dels seus membres. Les dates de votació seran el 30 de novembre (PAS a les 13:30, Professorat a les 14:40, Famílies entre les 18 i les 20 hores), i el 2 de desembre l'alumnat a Tutoria. Es renovaran 3 representants del professorat, 2 representants de les famílies, 2 representants de l'alumnat i 1 representant del PAS. 


Xarxes socials:


Travessa de l'Alta Garrotxa - Cicle Formatiu

03-11-2016

Són les 07:55h, els alumnes del Cafemn comencem a trobar-nos a les portes del centre. Tots anem ven carregats amb les nostres motxilles de travessa disposats a dur a terme la travessa anual del Cafemn Illa de Rodes des de Sadernes fins a Camprodon. (Text: Xavier Lloveras)

Més informació i fotografies al blog del cicle formatiu => http://cafemnilladerodes2016-2017.blogspot.com.es/2016/10/travessa-alta-garrotxa.html

Àlbum de fotos de clickedu => https://iesilladerodes.clickedu.eu/comunicacio/albums_fotos.php?accio=veure&id=103


Xarxes socials:


La Mediateca parla. I Concurs de Hip-hop per la Pau.

02-11-2016

L'Institut Català Internacional per la Pau convoca un concurs amb l'objectiu de fomentar la creativitat i donar visibilitat al compromís dels joves en l'àmbit de la pau. Hi poden participar estudiants d'ESO, formació professional o batxillerat formant un grup d'un mínim de tres persones. El termini per presentar els vídeos finalitza el 28 de novembre. Si voleu participar-hi, veniu a inscriure-us a la mediateca tan aviat com sigui possible!

Per participar-hi cal composar una peça de hip-hop amb versos de creació pròpia i fer una gravació en vídeo de la seva interpretació, d'un màxim de 4 minuts. La lletra de les cançons ha d'estar relacionada amb la celebració de les diferències, la convivència en els espais urbans o escolars, la crítica de la violència, la denúncia de violacions de drets humans, la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats, o el paper dels joves en la construcció de la pau.

Per a més informació podeu consultar: http://icip.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/Concurs-hip-hop

 


Xarxes socials:


Castanyada 2016

27-10-2016


Xarxes socials:


Tallers de percussió a 2n i 4t d'ESO

21-10-2016

Aquest mes de novembre l'alumnat de 2n d'ESO i de 4t de l'optativa de música tindran l'oportunitat de participar al taller de percussió corporal organitzat pel Santi Serratosa. Es tracta d'un taller que aquest músic oferirà al centre i que donarà als nostres alumnes l'oportunitat d'iniciar-se en aquesta disciplina.
Us oferim algun vídeos sobre el tema que en Santi Serratosa ha penjat a la xarxa i que segur que no us deixaran indiferents.

https://www.youtube.com/watch?v=FmeMffUqJQk


Xarxes socials:


La Mediateca Parla

20-10-2016

Què Llegeixes? és la comunitat de lectors en xarxa de la Institució de les Lletres Catalanes. Està estructurada en tres fòrums: ploma (per a lectors adults), boli (per a lectors d’onze a disset anys) i llapis ( per a lectors de fins a onze anys).

A cada fòrum hi podeu trobar: llibres (milers de fitxes de llibres amb informació, comentaris i valoracions fetes pels usuaris), debats (centenars de temes de discussió i més de 22.000 lectors que es recomanen llibres entre ells i animen altres lectors a llegir-los), jocs i concursos (com La pregunta del dia, que cal contestar en 60 segons, o el Llibre de la Quinzena, que permet conèixer una novetat literària, llegir-ne el primer capítol i guanyar un dels 3 exemplars que se sortegen després de contestar unes preguntes), un blog (amb articles d’actualitat literària i iniciatives innovadores on els llibres són els protagonistes) i lectures compartides (on un grup de lectors llegeix una mateixa obra i la discuteix al QL).

T’hi apuntes?


Xarxes socials:


Multifitness a 1r BAT

20-10-2016

La setmana passada els alumnes de primer de batxillerat van començar el programa Multifitness al poliesportiu municipal de Roses.

Durant el primer trimestre d'Educació Física realitzaran deu sessions d’activitats dirigides: zumba, spinning, trx, aquagym, crossfit... amb la finalitat d’experimentar una vessant diferent de l’activitat física que pot ajudar a seguir fent esport després de l’institut.

Per motivar l’alumnat i potenciar la seva pràctica esportiva fora de l’horari escolar s’ha creat un conveni entre l’institut i el poliesportiu amb el qual l'alumnat pot apuntar-se al gimnàs amb una matrícula zero.

Àlbum de fotos


Xarxes socials:


Taller amb els Castellers de Vilafranca

14-10-2016

El passat 10 d'octubre vàrem rebre la visita de representants dels Castellers de Vilafranca, guanyadors fa pocs dies del concurs de castells de Tarragona.

L'alumnat del Cicle Formatiu CAFEMN i el de 1r d'ESO va poder gaudir d'una excel·lent formació pràctica de treball en equip, valors i superació personal. 

Moltíssimes gràcies al Toni Bach (cap de colla) i al Josep Maria!

Àlbum de fotos de 1r

 

Vídeo del pilar de l'alumnat del Cicle Formatiu CAFEMN:


Xarxes socials:


Reunions de famílies

13-10-2016

Hem recorregut les primeres setmanes del curs 2016-2017, i les activitats acadèmiques han proporcionat a l’Equip docent informació rellevant sobre el desenvolupament personal de l'alumnat i del grup. És necessari i important mantenir una reunió informativa sobre el desenvolupament del curs. Aquí teniu el calendari i horari per a cadascun dels cursos.

1r ESO
 Dimarts 25 d'Octubre de 2016. 18:15 hores
2n ESO
 Dimarts 18 d'Octubre de 2016. 18:15 hores
3r ESO
 Dimarts 25 d'Octubre de 2016. 18:15 hores
4t ESO
 Dimarts 18 d'Octubre de 2016. 18:15 hores
1r/2n BAT  Dimarts 18 d'Octubre de 2016. 20:00 hores

En aquesta reunió rebreu informació de part dels tutors de grup i personals, en el seu cas, respecte d’aspectes organitzatius, acadèmics i personals, tots ells rellevants per a que el/la vostre/a fill/a pugui obtenir en el nostre centre el màxim rendiment acadèmic i la millor formació personal.

Comptem amb la vostra presència!!


Xarxes socials:


Taller de rèptils a 1r d'ESO

08-10-2016

Dijous 6 d’octubre l'alumnat de 1r d’ESO va tenir l’oportunitat de participar en la xerrada i en el toca-toca de diferents animals, principalment rèptils. L’objectiu del taller és apropar  l'alumnat a la fauna  exòtica per tal de fer-lo coneixedor de la seva perillositat si els adquireixen com a mascotes així com  també la greu problemàtica que poden causar en moltes espècies de flora i fauna autòctones si són abandonades i alliberades en el medi natural.

Alguns dels animals que vam poder veure (i segons quin d’ells tocar) van ser el drac barbut australià (Pogona barbata), la falsa corall (Lampropeltis triangulum), la pitó albina (Phyton molurus albina), la tortuga de terra (Geochelone sulcata), la tortuga aligator o tortuga caimà ( Macrochelys temminckii), un escorpí femella amb 7 cries sobre l’esquena,la granota de fulla d’ulls vermells  (Agalychnis callidryas) i el gripau raucador de ventre de foc (Bombina bombina).


Xarxes socials:


Concurs per a escollir el nom de la Mediateca

08-10-2016

Animeu-vos a participar en la tria del nom de la Mediateca. Fins al 21 d'Octubre podeu portar la vostres propostes a la consergeria de l'Institut.

Bases
1) Ha de reflectir l’essència de la mediateca
2) Ha d’anar acompanyat d’una justificació
3) Es pot presentar més d’una proposta
4) Hi ha de constar el nom dels participants
5) Data màxima de presentació: 21 d’octubre de 2016
6) Lloc: consergeria

Participa!!


Xarxes socials:


2n d'ESO Activitat de Vela al GEN de Roses

04-10-2016

Durant uns dies de les últimes setmanes de setembre els alumnes de 2n ESO han desenvolupat una unitat didàctica molt especial. Han anat al Gen de Roses a practicar esports de Vela.

Tots han gaudit de l'esport nàutic a la natura i han aprofitat el magnific entorn que ofereix Roses per practicar-ho. A continuació una alumna ens explica la seva experiència:

“El 20 i 21 de setembre  vam anar al Gen de Roses a fer activitats aquàtiques molt divertides. Primer de tot ens van informar del funcionament i les parts del vaixell de vela, i d'altres esports. Va ser molt interessant. El següent dia va ser encara més fantàstic perquè era un dia en el que no hi havia onades i els monitors feien servir la seva barca per  provocar-ne, tots ens vam divertir molt. El que em va agradar més va ser quan els professors i monitors es preocupaven pel fet que jo tinc asma, intentaven que m'ho passés d'allò més bé. La veritat és que em va agradar molt ja que em pensava que seria molt avorrit per a mi esperar que els altres acabessin però no va ser el  cas. Pel meu punt de vista ha sigut una experiència única i agradable.”

Ariadna Blanch, 2n ESO A.


Xarxes socials:


1r d'ESO. Jornada d'esports, cohesió i convivència a Calabuig.

01-10-2016

A tres setmanes de l'inici de curs, l'alumnat de 1r d'ESO ha gaudit d'una meravellosa experiència esportiva, cohesionadora i de convivència a Calabuig. Formem un gran equip! Benvinguts i benvingudes!


Xarxes socials:


Dijous 22 de setembre de 2016. Dia sense cotxes.

19-09-2016

L'Ajuntament de Roses s'ha adherit a la European Mobility Week 2016, dintre de les activitats de la qual s'ha previst un 'Dia sense cotxes'. Aquesta jornada es celebrarà el proper Dijous 22 de setembre de 2016.

L'Ajuntament ha previst, per a aquelles persones que per motius de desplaçament obligat des d'altres poblacions hagin d'arribar a Roses en cotxe, una zona d'aparcament eventual, des de la qual disposeu de rutes segures a peu per a arribar als diversos centres d'ensenyament de la ciutat.

Aquesta zona es troba al costat de la muralla de la ciutadella, al costat de l'espai que es destina al mercat dels diumenges.

Us animo a participar-hi, tot fent servir mitjans de transport alternatius al vehicle  per a arribar a l'Institut.

Rebeu una salutació cordial.

Josep Lluís Tejeda

Director

Xarxes socials:


12 de setembre. Inici del curs 2016-1017.

08-09-2016

El curs començarà el dilluns dia 12 de setembre. Durant aquesta jornada s’efectuarà l’acolliment de l’alumnat en l'horari que figura més avall. S’iniciarà amb una rebuda per part de la Direcció del centre a l’aula polivalent. A continuació, a l’aula-tutoria, el corresponent tutor o tutora del grup informarà l’alumnat del funcionament de l’Institut Illa de Rodes: normes a seguir a l’aula i al centre, matèries que faran, horaris, professorat, sistema de treball, ús de l’agenda i del material, etc.

El primer dia l’alumnat d’ESO i Batxillerat només haurà de portar una llibreta i l’estoig. La durada de l’acolliment serà variable, segons el curs.

L’horari d’entrada i sortida d’aquest primer dia (12 de setembre) serà el que s’indica a continuació:

Estudi - Nivell Horari d'entrada Hora de sortida
     
Cicle Formatiu 08:00 hores 14:30 hores
1r ESO 09:00 hores 12:30 hores
2n ESO 09:30 hores 12:30 hores
3r ESO 10:00 hores 12:30 hores
4t ESO 10:30 hores 12:30 hores
Batxillerat 11:00 hores 12:30 hores
Salvament i socorrisme 17:00 hores 22:00 hores

 

El dimarts 13 de setembre tot l’alumnat, a excepció del que cursa cicle formatiu o ensenyaments esportius, que disposa d’un horari específic, haurà de portar el material i llibres necessaris per iniciar les classes a les 8,00 hores i finalitzarà la jornada escolar a les 14’30 hores.

Molt bon curs 2016-2017!!


Xarxes socials:


Venda de llibres. Alumnat pendent d'avaluació setembre.

05-09-2016

La segona venda de llibres es farà del dimarts 6 al divendres 9 de setembre. En aquest període cal fer la comanda i el pagament. Seguiu les instruccions indicades en aquest document.

El llibres es lliuraran el dimarts 20 de setembre a la tarda de 18-20h al centre. El dijous 8 de setembre de 18-20h, els membres de l'AMPA, des del centre, oferiran suport a les famílies que ho necessitin per fer l'adquisició.


Xarxes socials:


Curs 16-17 Informació a famílies

05-09-2016

Agrairem que prengueu nota de les informacions importants per a l'inici de curs.

  • Dimarts 6, de 9 a 10 h >> Lliurament de qualificacions i llistats de llibres alumnat pendent d'avaluació de setembre.
  • Dimecres 7 a Divendres 9 >> Matriculació alumnat ESO i Batxillerat pendents avaluació setembre.
  • Dissabte 10, de 16 a 20 h >> Recollida lots llibres comandes d'estiu, amb l'AMPA
  • Dilluns 12 >> Acollida de l'alumnat del centre, en horari que es publicarà properament.

Us desitgem un molt bon curs 2016-2017!!



Xarxes socials:


1 i 2 de setembre de 2016. Horari de les recuperacions de matèries pendents.

02-07-2016

L'alumnat amb matèries pendents ha de realitzar els exercicis de recuperació que han estat indicats pel professorat, amb l'objectiu de preparar adequadament les proves extraordinàries que tindan lloc els dies 1 i 2 de setembre de 2016. Consulteu l'horari de les recuperacions!!

Trobareu les indicacions de cada matèria accedint a Clickedu >>> Carpetes Públiques >>> Activitats_2016_Recuperació. O bé accedint des d'aquest enllaç.

L'esforç adicional de l'estiu tindrà resultats positius!!



Xarxes socials:


Llibres i material de treball 2016-17

24-06-2016

Disposeu de les llistes de Material de treball, de Llibres d'ESO i de Llibres de Batxillerat per al curs 2016-2017, a la zona de Famílies d'aquesta web.

L'adquisició de llibres, tal i com s'explica en les informacions de matriculació facilitades per escrit, es realitza a través dels serveis de la Llibreria Text. Recordeu que l'AMPA dona suport a aquest procès, en els dies i hores comunicats.





Xarxes socials:


Finalistes al Prix APFC au meilleur travail de recherche rédigé en langue française

12-06-2016

Emmanuel Urribarri, alumne de 2n curs de Batxibac, ha estat seleccionat com un dels vuit finalistes del Prix APFC au meilleur travail de recherche rédigé en langue française, convocat per l'Association des Professeurs de Français de Catalogne i el Departament d'Ensenyament.

"L’art, c’est ce que l’on écrit, ce que l’on publie", és el títol del treball de recerca de l'Emmanuel, on descriu i investiga el procés de creació literària, des del moment inspirador fins a l'edició final i la comercialització. El treball incorpora, a més, l'edició del recull de poemes de l'autor "Trente façons de fuir", que podeu adquirir a través del portal Blurb (http://www.blurb.fr/b/6705891-trente-fa-ons-de-fuir).

Felicitacions a l'Emmanuel!!


Xarxes socials:


Guardonats al 15è Concurs comarcal de cartells del Dia Mundial Sense Tabac

02-06-2016

L’ alumna de 2n d’ESO, Núria Puig Castillo , ha estat guardonada aquest dimarts 31 de maig al Consell Comarcal de l’Alt Empordà pel seu dibuix en el  “15è Concurs comarcal de cartells del Dia Mundial Sense Tabac” amb el lema  “ Bonic per fora, nociu per dins” amb el que es pretén fer arribar el missatge de prevenció al consum de tabac als adolescents. Ha estat l’any on més participació hi ha hagut des de la seva creació  ja que s’hi han presentat 12 dels 15 instituts d’educació secundària de la comarca amb un total de 550 cartells. Se n’han seleccionat 4 i el resultat ha estat un primer premi i tres accèssits , un dels quals ha estat de l’alumna del nostre centre.

El curs vinent el Consell Comarcal distribuirà  a tots els instituts de secundària de l’Alt Empordà calendaris amb els quatre dibuixos seleccionats. El curs anterior l’alumna Àngela González González, de 2n d’ESO, també va ser una de les guardonades. És el segon any consecutiu que el nostre centre és premiat en aquest concurs!

Felicitem a la Núria i a tots els que hi heu participat!!!


Xarxes socials:


Xerrada-col·loqui de l’escriptor Àngel Burgas amb l’alumnat de 1r d’ESO

02-06-2016

Dijous dia 2 de juny l’escriptor Àngel Burgas, autor de la novel·la Noel et busca, ha vingut a l’institut per parlar del llibre amb l’alumnat de 1r. Noel et busca és un thriller psicològic que explica la història de l’Enric, un noi que es desperta en un hospital amb un dolor intens per tot el cos i que no recorda res de la seva vida anterior. L’autor ha explicat el procés de creació de la novel·la i, posteriorment, ha contestat les preguntes dels nois i noies, que avui han pogut endur-se a casa el llibre signat per l’autor. Ha estat una bona experiència!


Xarxes socials:


Aida Valenzuela i Lin Xin, semifinalistes als III Jocs Florals de Catalunya

31-05-2016

El Departament d’Ensenyament ha convocat enguany els III Jocs Florals Escolars de Catalunya amb l’objectiu de potenciar i estimular l’expressió i producció escrita i fomentar una tradició cultural pròpia i arrelada al país. Els Jocs Florals consten de 7 categories segons el nivell educatiu, quatre per a l'educació primària i tres per a l'educació secundària obligatòria. L’alumnat de l’institut ha participat en les categories F (1r i 2n d'ESO) i G (3r i 4t d'ESO).

L’Aida Valenzuela, de primer, i la Lin Xin Ying, de 3r, han estat les semifinalistes de la comarca en la seva categoria i l’institut Illa de Rodes ha estat l’únic de l’Alt Empordà seleccionat per a la semifinal en les dues categories de secundària en què hem participat.  

Dissabte 28 de maig l’Aida i la Lin s’han desplaçat fins a Santa Coloma de Farners, on s’han celebrat les semifinals de la demarcació de Girona. Durant l’acte han estat obsequiades amb una bossa i el diploma de semifinalistes.

L’enhorabona a totes dues!


Xarxes socials:


Guardonats en l'edició dels premis Viquilletra

30-05-2016

Un grup d’alumnes de Llengua catalana de 1r de Batxillerat –format per Hannan Chaatouf, Najat Hssaini, Isabel Santamaria i Peggi Unbescheid–  ha estat guardonat en l'edició dels premis Viquilletra d’enguany. Viquilletra és un espai wiki per compartir creativament les lectures dels estudiants. Es tracta d’un projecte col·laboratiu pensat i produït per la Universitat Oberta de Catalunya i que forma part del Pla Nacional de Lectura del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Aquest curs hi ha hagut 214 grups d'alumnes de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears registrats a Viquilletra. El premi que han aconseguit la Hannan, la Najat, la Isa i la Peggi correspon a la categoria d’activitat multimèdia millor realitzada (el podeu veure a l’enllaç http://www.viquilletra.cat/Viquilletra). Moltes felicitats!



Xarxes socials:


Souheila Abdeslami, finalista del XXI Concurs “El Gust per la Lectura”

27-05-2016

Souheila Abdeslami, alumna de 2n de batxillerat, és finalista del XXI Concurs “El Gust per la Lectura”.

Aquest concurs, d’àmbit nacional, està basat en la lectura i el treball de les obres i els materials didàctics corresponent als diversos nivells educatius i el convoca el Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics. S’estableixen set categories (A, B, C, D, E, F i G), en funció del nivell educatiu dels alumnes, que poden participar llegint i treballant les obres especificades per a cadascuna.

La Souheila ha participat en la Categoria E (alumnes de batxillerat i d’educació d’adults) fent una ressenya crítica de Bearn, de Llorenç Villalonga (una de les lectures obligatòries del curs). L’excel·lent ressenya que ha escrit es titula Bearn i allò que no volem veure.

Es dóna la circumstància que la Souheila és una de les dues úniques finalistes en la seva categoria i que, en les categories d’ESO i Batxillerat, l’Illa de Rodes som l’únic centre finalista de les comarques gironines.

En l'acte de lliurament de premis, previst per al dia 9 de juny al Caixa Fòrum de Barcelona, es desvetllarà el treball guanyador de cada categoria.


Xarxes socials:


Encarni Crespo guanya un accèssit del II Premi de Narrativa Periodística de l'Alt Empordà

26-05-2016

El Setmanari de l’Alt Empordà conjuntament amb el Servei Educatiu de l’Alt Empordà del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de fomentar i promoure el gust per l’escriptura creativa, van convocar la segona edició dels Premis de Narrativa periodística “Diàlegs d’Educació” adreçats a tot l'alumnat de 3r d’ESO dels instituts de la comarca.

La tasca que van realitzar els participants consistia en la redacció d’una notícia periodística a partir d’una fotografia.

El lliurament de premis es va celebrar el passat 11 de maig i l’Encarni Crespo, finalista d’aquest concurs, va guanyar-ne el 2n accèssit. Enhorabona, Encarni!


Xarxes socials:


10 alumnes de l’institut premiats en el 37è Concurs per a la Joventut de l’Alt Empordà

26-05-2016

Diumenge dia 15 de maig s’han concedit els premis d’Òmnium Cultural corresponents al 37è Concurs per a la Joventut de l’Alt Empordà de treballs literaris, socials i científics. L’acte s’ha portat a terme al teatre El Jardí de Figueres i ha comptat amb l’actuació de la coral de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres. L’edició d’aquest any ha estat dedicada a Ramon Llull, el creador del català literari, ara que fa 700 anys de la seva mort. En el concurs hi han pogut participar tots els centres educatius de la comarca. A l’ESO s’ha donat un premi per modalitat i curs i a Batxillerat un únic premi per modalitat.

En el premi M. Àngels Anglada d’auca han estat premiats Sergi Ribas Romero i Ghilmar Alessandro Flores Miraya, a 1r d’ESO, i Judith Blanch, a 4t d’ESO. En el premi M. Àngels Anglada de conte han rebut el premi Sílvia Alén Caballé, a 1r d’ESO, pel conte Un somni molt real, i Sandra Fontes Vargas, a 4t d’ESO, pel conte La fina línia de l’horitzó. En el premi M. Àngels Anglada de poesia les premiades han estat Aida Valenzuela López, a 1r d’ESO, pel poema El meu pilar; Sofía Rubio Funes, a 2n d’ESO, pel poema No pertanyo a aquest món, i Manal Daoudi, a 3r d’ESO, pel poema No em deixis. En el premi Òmnium Cultural de poesia a Batxillerat ha rebut el premi Adrià Carrion Teixidó pel poema Vielle maison i en el de narrativa Najat Hssaini pel relat Cent dies avorrits, la mort i una noia calba que escriu llistes.

Moltes felicitats a tots!


Xarxes socials:


IllaTV col·labora al programa EducaQuè, de Televisió de Girona

23-05-2016

La participació al projecte IllaTV tot sovint s'ha exposat per mitjà d'EmpordàTV i la xarxa de televisions locals. Aquesta vegada hem gravat un reportatge per al programa EducaQuè, de Televisió de Girona.

La nostra contribució consisteix en un reportatge de 4 minuts sobre els treballs de recerca a Batxillerat. Les imatges que conté corresponen a diverses gravacions dels cursos 2014-2015 i 2015-2016. Hi apareixen alguns alumnes que avui ja són a la Universitat i d'altres que aviat hi seran.

Enhorabona a tot l'alumnat que ho ha fet possible! Sortim a l'índex inicial i també a la part final del programa, a partir del minut 19.


Xarxes socials:


Preinscripció als estudis postobligatoris 2016-2017

13-05-2016

 

 

Presentació de sol·licituds

  • Del 18 al 25 de maig de 2016

Horari

  • De dilluns a divendres, de les 08:30 fins a les 14:00 hores
  • Dimarts 24 de maig, de les 15:30 a les 18:00

Fulls de sol·licitud de preinscripció

 

Informació i Documentació


Xarxes socials:


Premi Baldiri Reixac 2016

12-05-2016

Moltes felicitats a la professora Jenny Triviño i al professor Francesc Nadal, pel premi Baldiri Reixac 2016 a la millor experiència innovadora en educació.

El jurat ha valorat un projecte innovador que potencia la creativitat, l’autonomia i el treball en equip dels estudiants gràcies a un enfocament articulat en competències i transversal, que trenca les fronteres habituals entre àrees de coneixement aparentment tan distants com l’economia i les llengües clàssiques, de manera que els estudiants aprofundeixen en la influència de la cultura clàssica en el món del màrqueting i desenvolupen continguts propis en formats com l’audiovisual o la realitat augmentada. L’exploració permanent del professorat sobre les potencialitats formatives de les TIC desperta la curiositat dels estudiants per a la investigació. A més, el repte de donar a conèixer els resultats generats els converteixen en actius protagonistes del seu aprenentatge, que s’obre a la col·laboració d’altres instituts de tot Catalunya gràcies als diversos canals digitals.

Seguim oferint oportunitats d'aprenentatge d'excel·lència a l'alumnat de Roses i de la comarca!


Xarxes socials:


11 Maig. 19 hores.Presentació dels nous estudis de Tècnic Esportiu de Vela amb aparell fix i aparell lliure

11-05-2016

L'Institut Illa de Rodes impartirà el curs vinent els estudis corresponents als ensenyaments de Tècnic esportiu de Vela amb aparell fix i aparell lliure (cicle inicial). Per tal de fer conèixer l'organització, estructura, calendari i altres característiques i oportunitats d'aquests estudis, em plau convidar-vos a la Jornada de Portes Obertes que celebrarem el proper dimecres, 11 de maig de 2016, a les 19 hores de la tarda a la mediateca de l'Institut.

Josep Lluís Tejeda

Director


Xarxes socials:


Taller Projecte Llar

09-05-2016

Aquest dissabte al matí un grupet d'alumnat de 1r d'ESO del nostre institut ha assistit al taller Projecte Llar, realitzat al centre cultural Can l'Anita de Roses. Ha estat molt interessant com els nois i noies captaven la forma de construïr un espai refugi. Aquesta activitat està lligada amb l'exposició de REFUGiR d'Ampordaneses, que actualment està exposada en aquest centre i que des de l'àrea d'EVP s'ha animat a l'alumnat de visitar-la.


Xarxes socials:


Bateig de vela al GEN Roses de 1r d’ESO

09-05-2016

L’alumnat de 1r B ha estat el primer en fer el curs d’iniciació amb embarcacions de vela “Raqueros”.

El vent ha bufat de popa per endinsar-nos a les profunditats del mar i per un dia ens hem convertit en pirates.  

A continuació podeu veure les fotos de la nostra formidable aventura


Xarxes socials:


Inscripció als estudis de Batxibac. Del 4 al 6 de maig de 2016.

30-04-2016

Entre el 4 i el 6 de maig, periode d'inscripció del Batxibac. A la secretaria del centre, de les 8:30 a les 15 hores. Descarregueu-vos el Full de sol·licitud. Apostar per la formació de qualitat és construir les pròpies oportunitats per al futur.

Als aspirants se'ls convocarà a una prova presencial el dimarts 10 de maig a les 4 de la tarda. Consisteix en una entrevista personal, un exercici d'expressió oral i un exercici d'expressió escrita.

Formació de qualitat, per a un futur ple d'oportunitats!


Xarxes socials:


Presentació Batxibac i Ensenyaments professionals i Esportius

22-04-2016

Les Jornades de presentació dels estudis postobligatoris són:

  • Dimecres 27 d'abril (19 Hores) >>> Batxillerat
  • Dimecres 27 d'abril (20 Hores) >>> Batxibac, amb participació de l'alumnat.
  • Dijous 28 d'abril (19 hores) >>> Ensenyaments professionals (CFGM) i esportius (Salvament i Socorrisme; Tècnic en Vela amb aparell fix)

Xarxes socials:


Visita de l'alumnat de 4t de Música a la Llar d'infants

18-04-2016

El passat 28 de març l'alumnat de l'optativa de Música de 4t va visitar la Llar d'Infants Municipal El Franquet de Roses.

Hem resumit l'activitat en 3 minuts de vídeo:

 

Música al Franquet from Illa TV on Vimeo.

 

Moltíssimes gràcies a les educadores i tot el personal d'El Franquet per la seva fantàstica acollida.


Xarxes socials:


2n de Batxillerat assisteix a la representació teatral de Tres sombreros de copa, a càrrec de Teatre de Ponent

15-04-2016

Aquest  dimecres 13 d’abril, l’alumnat de 2n de Batxillerat ha assistit al Teatre de Roses per veure la posada en escena de l’obra que han llegit a classe de castellà i que és lectura prescriptiva de les PAU d’aquest any, “Tres sombreros de copa”, de Miguel Mihura. 
L’obra, que pertany al gènere del teatre de l'absurd, és una divertida comèdia, encara que amb un fons trist i que també convida a la reflexió sobre diversos aspectes de la vida, com ara l'amor, la felicitat...

El nostre alumnat, no només ha gaudit de la representació, sinó que també ha participat de forma activa i molt positiva en el debat posterior amb director i actors.


Xarxes socials:


Intercanvi amb alumnes del Lycée Claude Bernard

15-04-2016

Els alumnes de 1r i 2n de Batxibac han rebut del 1 al 8 d’ abril els estudiants francesos de l'intercanvi organitzat pel departament de francès conjuntament amb el Lycée Claude Bernard de Villefranche-sur-Saône, prop de Lyon.

Els hem fet conèixer una mica dels nostre país i han visitat:

  • Roses on van ser rebuts per l’ alcaldessa i  van fer el taller  Pescant amb codis QR’s.
  • Barcelona i, més concretament, el seu barri gòtic i el museu Picasso.
  • Girona on van realitzar una gimcana per conèixer el call jueu i el centre històric.
  • Figueres on van visitar el Museu del Joguet

Els estudiants francesos han assistit a classe i també han passat bons moments amb les famílies.

Esperem poder repetir aquesta magnífica experiència el curs vinent.


Xarxes socials:


XII Certamen de Lectura en Veu Alta

15-04-2016

Dimarts dia 5 d’abril s’han portat a terme, a l’Auditori dels Caputxins, a Figueres, des de les 09.30h fins a les 12.30h, els quarts de final del XII Certamen de Lectura en Veu Alta, que enguany han comptat amb un total de 56 lectors.

Les representants del nostre institut han estat, per la categoria de Corsaris (primer cicle d’ESO), l’Anna Barraza, de 1r d’ESO, i per la categoria de Tropa de Corsaris (2n cicle d’ESO), la Manal Daoudi i la Susana Lázaro, de 3r, i la Macarena Mostaza, de 4t. L’Anna ha llegit un fragment del llibre Al teu rotllo, de Flàvia Company, i la Manal, la Susana i la Macarena de Kamal i els alfabetistes, d’Àngel Burgas.

Si voleu saber-ne més: https://sites.google.com/a/xtec.cat/seae/actuacions-seae/xiicertamendelecturaenveualta


Xarxes socials:


Alumnes de 3r d’ESO participen a la II edició del Premi de Narrativa Periodística “Diàlegs d’educació”

10-04-2016

El dissabte 9 d’abril, les alumnes de 3r d’ESO Encarni Crespo,  Susana Lázaro i Paula Rodríguez van participar a la II edició del Premi de Narrativa Periodística “Diàlegs d’educació”, a Figueres, la seu del Servei Educatiu de l’Alt Empordà.

L’objectiu d’aquest premi és el de fomentar i promoure el gust per l’escriptura i s’adreça a tot l’alumnat de 3r d’ESO dels instituts de l’Alt Empordà.

En aquesta convocatòria, els participants van haver de redactar una notícia a partir d’una fotografia d’unes noies assegudes de costat, però consultant cadascuna el seu mòbil. La imatge permet interpretacions diverses, cosa que afavoreix també la creativitat dels participants.

Els finalistes d’aquesta convocatòria seran convocats al lliurament de premis que se celebrarà el dimecres 11 de maig, a les 6 de la tarda, a l’Auditori dels Caputxins de Figueres.

L’Encarni, la Susana i la Paula han valorat positivament l’experiència.

Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç del SEAE


Xarxes socials:


Finalistes a la millor idea de negoci als Premis Emprenedors Alt Empordà

09-04-2016

La Mar Abad i la Kathia Cervantes, de 2n de Batxillerat, són finalistes a la millor idea de negoci en els Premis Emprenedors Alt Empordà 2016 amb el projecte TTVR (tramuntana tridimensional virtual reality).

Es tracta d'una iniciativa que fomenta el turisme a Roses i Cadaqués amb la creació d'itineraris a mida per mitjà de la Realitat Virtual. Aquí teniu la presentació que han exposat avui, dissabte 9 d'abril.

 

 

La tasca del jurat ha estat molt complicada per l'alta qualitat dels projectes presentats. Al llarg del matí hem vist i escoltat magnífics projectes dels instituts Cap Norfeu, Cendrassos, El Pedró, Olivar Gran, Escolàpies Figueres i Deulofeu.

L'enhorabona a les nostres emprenedores, la Mar i la Kathia, per una feina excel·lent!


Xarxes socials:


Concurs fotografia matemàtica 2016

09-04-2016


Xarxes socials:


Tres alumnes de l’institut guardonats en el premi Sambori de narrativa en català de la demarcació de Girona-Catalunya Nord

01-04-2016

Dijous 31 de març, a l’Auditori del Museu del Suro de Palafrugell, s’han lliurat els premis Sambori corresponents a la demarcació de Girona-Catalunya Nord. El Premi Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat de tots els Països Catalans. Té com a objectiu difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i els valors pedagògics que es treballen en els centres. Enguany la demarcació de Girona ha estat la més participativa del territori. Més de 4000 alumnes i més de 90 treballs seleccionats han estat els protagonistes del Sambori al territori gironí.

A l’educació secundària el premi es divideix en tres categories (primer cicle d’ESO, segon cicle d’ESO i batxillerat i cicles formatius), i a cada categoria s’atorguen tres premis. Estem molt contents perquè tres alumnes de l’institut han estat guardonats avui a Palafrugell. En la categoria de segon cicle la Lin Xin, de 3r d’ESO, ha obtingut el segon premi. En la categoria de batxillerat la Souheila Abdeslami, de 2n, ha obtingut el segon premi i l’Enmanuel Urribarri, també de segon, ha obtingut el primer. Per tant, l’Enmanuel passa a la final de Catalunya, que se celebrarà a Barcelona durant el mes de maig. Moltes felicitats a tots tres!

Les històries que han escrit són les següents: Lin Xin, Hi ha un lloc que només nosaltres sabem; Souheila Abdeslami, Incompleta; Enmanuel Urribarri, Una tragèdia més. Si voleu llegir-les, podeu fer-ho aquí.


Xarxes socials:


Preinscripció 2016-2017

16-03-2016

Consulteu tota la informació a l'apartat Preinscripció 2016-2017 de la nostra web, en especial podreu descarregar-vos el Formulari de sol·licitud en PDF i consultar la Documentació a presentar i els criteris de prioritat.

Presentació de sol·licituds, del 30 de març al 7 d'abril de 2016.

Horari: De dilluns a divendres de les 8:30 a les 14 hores. Dimarts 5 i dijous 7 d'abril, a més, de les 13:30 a les 18:00.

Preinscripció 2016-2017


Xarxes socials:


Arxius:

Alt interès i participació, en la Jornada de Portes Obertes

15-03-2016

Dissabte 12 de març vam comptar amb un nombròs i molt participatiu grup de famílies i alumnat de 6è que es va interessar per conèixer el nostre projecte educatiu i una mostra de les activitats d'aprenentatge que s'hi realitzen. Agraïm molt la seva presència, el nivell de valoració que van fer de la visita, i els comentaris que ens van fer, que esn ajuden a millora dia a dia. També agraïm la participació del professorat i de l'alumnat de l'Institut, que foren els veritables protagonistes de la Jornada.


Xarxes socials:


Setmana de la dansa amb Agitart

15-03-2016

La primera setmana de març hem pogut gaudir de la presència al nostre centre de la companyia  de dansa contemporània AGITART, que amb el seu programa AGITART’educa ha ofert unes classes d’introducció a la dansa i al moviment a tot el nostre alumnat, des de 1r d’ESO a 1r de Batxillerat, durant les seves sessions d’Educació Física.

 Aquestes classes els han donat l’oportunitat d’aprendre noves habilitats, prendre consciència del seu cos, gaudir amb el seu moviment, agafar confiança en ells mateixos i en els altres, treballar en grup,  expressar-se amb el seu cos i passar-s’ho bé d’allò més bé guiats pel grup de joves ballarins de l’equip AGITART.


Xarxes socials:


III Cicle de xerrades formatives per a famílies

09-03-2016

Juntament amb l'AMPA, us convidem a participar del III Cicle de xerrades formatives per a famílies.

Dimecres 9 de març de 2016, 7 de la tarda
La família, Escola de valors per als adolescents
Joan Manel del Pozo (professor i síndic de la UdG)

Dimecres 30 de març de 2016, 7 de la tarda
Família i conducta addictiva en l'adolescència
Tali Company (Infermera i terapeuta)



Xarxes socials:


Jornada de Portes Obertes. Dissabte 12 de març de 2016, 11 hores.

07-03-2016

Jornada de Portes Obertes 2016


Xarxes socials:


Alumnat de Biologia de 4t ESO al Caixaforum

04-03-2016

El passat divendres 26 els estudiants de biologia de 4t d’ESO van assistir al Caixaforum de Girona. Els alumnes van tenir la oportunitat de participar en un taller d’experiments que reproduïa part de la recerca que es duu a terme als laboratoris de l’Institut de Recerca de la Sida “IrsiCaixa”, per tal d’identificar substàncies candidates a formar part d’una vacuna contra la sida.

Així mateix van comprovar de manera interactiva en l’exposició “Invents: idees que canvien vides” un seguit d’invents ideats per persones de tot el món que han ajudat a millorar les condicions de vida de les poblacions més vulnerables del nostre planeta.


Xarxes socials:


Col·loqui de l’escriptora Núria Pradas amb l’alumnat de 3r d’ESO

04-03-2016

El dijous 3 de març, l’autora d’El perfum de les llimones, Núria Pradas va mantenir un col·loqui amb l’alumnat de 3r d’ESO que havia llegit la seva novel·la, una de les lectures prescriptives del curs.

La Núria Pradas va explicar els motius que l’havien portat a narrar la història d’exili i postguerra de la seva mare i els seus avis des de la perspectiva de la mare, l’àvia Maria a la novel·la. Igualment, va desvetllar quines vivències havia passat pel sedàs de la literatura i en quines altres s’havia limitat a reproduir els records del seu avi, que les havia recollit en un quadern durant l’època d’exili.

L’escriptora va insistir en el fet que havia volgut escriure aquestes vivències pensant en els lectors joves, perquè tinguessin l’oportunitat de conèixer una de les moltes experiències de l’exili que van patir milers de persones arran de la Guerra civil espanyola. Cada vegada ens queden menys testimonis vius i cal poder mantenir la memòria d’aquells fets perquè no es tornin a repetir mai més.

Abans d’acomiadar-se, la Núria Pradas va animar l’alumnat a interessar-se per les vivències dels avis, per conservar-ne la memòria en l’àmbit familiar. L’autora també va dedicar i signar el llibre a tots els qui van voler. Una i altres vam passar una estona interessant parlant d’El perfum de les llimones.


Xarxes socials:


1r ESO al Museu de Cinema de Girona

01-03-2016

El dilluns 29 de febrer, l’alumnat de 1r d'ESO del nostre institut ha assistit als tallers "Cinema mut: fem de Charlot" i "L'animació" al Museu del Cinema de Girona. Unes activitats que conjuntament amb la visita guiada del museu, serviran de punt de partida per a desenvolupar diferents propostes a l'àrea de visual i plàstica durant el proper trimestre. Us animem a tornar-hi amb la família per poder gaudir de tot el que ofereix el museu, ara ja podeu fer de guies vosaltres!


Xarxes socials:


L'alumnat de 2n BAT assisteix a la representació d'El cafè de la Granota al Teatre Municipal de Roses

12-02-2016

Aquest matí, l’alumnat de 2n de Batxillerat ha assistit a la representació teatral d’El cafè de la Granota de Jesús Moncada,  al Teatre Municipal de Roses.

La magnífica posada en escena de l’obra, que és una de les lectures prescriptives de 2n de Batxillerat, ha anat a càrrec de Teatre de Ponent.  Aquesta companyia, dins el projecte “Teatre i literatura” ha presentat una adaptació de cinc contes representatius d’El cafè de la granota (Un barril de sabó moll, Paraules des d’un oliver, Informe provisional sobre la correguda d’Elies, Futbol de ribera i L’assassinat de Roger Ackroyd). 

Aquestes  cinc històries vertebren una peça teatral que ens apropa a l’univers literari del seu autor. L’obra ens parla de l’art d’explicar històries i del màgic recurs que converteix, mitjançant les paraules, la realitat en mite, en literatura.


Xarxes socials:


Taula periòdica a 2n d'ESO amb codis QR

10-02-2016

Els alumnes de 2n ESO de la matèria de Ciències naturals de l’Institut Illa de Rodes us volen mostrar un mural que han elaborat amb codi QR dels elements de la taula periòdica.

El codi QR (Quick Response o resposta ràpida) és un codi de barres bidimensional per ser llegit amb la càmera d'un telèfon intel·ligent o tauleta tàctil. Fou creat per Euge Damm i Joaco Retes per a l’empresa Toyota per emmagatzemar i registrar informació de forma ràpida. Avui dia, ha esdevingut un dels codis de barres bidimensionals més populars arreu del món.


Xarxes socials:


Sortida al Museu de la Ciència i de la Tècnica i al Teatre Nacional de Catalunya

10-02-2016

Dijous dia 3 de febrer l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat de l’institut va fer una sortida a Barcelona. Al matí, van anar a Terrassa, al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, on van fer una visita guiada a l’exposició "La fàbrica tèxtil", que mostra el procés de fabricació dels teixits de llana en el context d'una fàbrica de principis del segle XX. El recorregut passa per l'antic soterrani, on es conserven les carboneres, les calderes, la xemeneia i la màquina de vapor; la nau, que permet conèixer els diferents moments del procés de producció, des de la preparació de la llana, la filatura, el tissatge, els tints i els acabats, i el magatzem. L'exposició recrea l'ambient de la fàbrica, els moviments de la màquina de vapor, el funcionament de les màquines de filar i els telers, la vida quotidiana dels treballadors i les tensions socials que van desembocar en la formació del moviment obrer.

A la tarda, van anar al Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona, per visualitzar el drama Maria Rosa, d’Àngel Guimerà. L’obra projecta una mirada actual a un clàssic del teatre català del segle XIX, una història d’assassinats, venjances, passions ocultes i tensions sexuals que vol oferir, també i sobretot, un retrat de la precarietat laboral del món obrer i una denúncia de les injustícies socials.


Xarxes socials:


L’impacte cultural de la Gran Guerra a l’abast de l’alumnat de Batxillerat

10-02-2016

Dimecres 3 de febrer Francesc Montero, de la Universitat de Girona, va venir a l’institut per fer una conferència divulgativa sobre l’impacte cultural de la Gran Guerra als alumnes de primer i segon de Batxillerat. La conferència va abordar la introducció al coneixement del conflicte i a les conseqüències culturals que aquest va comportar tant des de la perspectiva de la història cultural i política com des de la història de la literatura i el periodisme. Els materials de suport utilitzats en la conferència (fragments de pel·lícules, extractes de filmacions del front, imatges i citacions breus dels textos més rellevants), van ajudar a comprendre el conflicte i la seva transmissió al llarg d’aquest segle de forma molt amena i entenedora.


Xarxes socials:


Guardonades al Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques a l'Alt Empordà 2016

06-02-2016

Felicitem a Júlia German i Anja Petrovic, alumnes de 1r de Batxillerat de l'Institut, pel seu guardó com a segones premiades del Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques a l'Alt Empordà 2016. Han participat al taller 'Jugant amb l'atzar utilitzant nombres aleatoris', on han aconseguit aquest reconeixement tan prestigiós. Ens en sentim orgullosos, i les animem a seguir desenvolupant els seus talents!!


Xarxes socials:


Visita Cosmocaixa

01-02-2016

El passat dijous 14 de Gener l'alumnat de la branca Científico-Tecnològica de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat va realitzar una sortida al Cosmocaixa a Barcelona. Primer de tot, van visitar el museu de la Ciència on van poder observar i posar en pràctica diferents experiments, començant pel pèndol de Foucault.  Després van realitzar un taller de 'So i acústica' al mateix museu. Aquesta activitat vol acostar, de manera vivencial i a través d'experiments, què és el so i quines són les seves característiques. Instruments musicals, aparells de mesura i tècniques informàtiques van permetre als alumnes comprendre què és el so, com viatja i quines característiques té. El taller va presentar un seguit d'experiments amb els quals van introduir conceptes com la longitud d'ona, els ultrasons, el volum, la freqüència, el timbre o la ressonància.
Va ser una jornada molt intensa i productiva. Al final vam poder veure el cotxe de la pel·lícula 'Regresso al futuro'.


Xarxes socials:


UAP!16

29-01-2016

Durant aquesta setmana, l'alumnat de 3r d'ESO ha estat preparant l'actuació de la cantata per la pau UAP!16. Des de fa molts anys, el nostre centre participa en aquest espectacle centrat en temes sobre la pau, la solidaritat, les injustícies... on coincideixen alumnat de molts centres de les comarques gironines. Els beneficis van destinats a projectes d'Intermon Oxfam i Càritas Diocesana de Girona. El dimecres va ser l'assaig al Teatre Municipal de Girona i van aprofitar la sortida per visitar i treballar el món dels Ex-libris a la Fundació Masó de Girona. Podeu veure algunes fotos clicant aquí.

Aquest divendres ha estat l'actuació final i com a públic del nostre centre, hi ha assistit els companys i companyes de 2n d'ESO. 

Tothom ha quedat plenament satisfet del resultat de l'espectacle i de l'experiència de pujar en un dels escenaris més importants de la  província de Girona.

Xarxes socials:


DENIP 2016

29-01-2016

L'alumnat de 1r curs d'ESO ha celebrat el Dia Escolar de la No violència i la PAU (DENIP). Ens hem identificat amb un llaç blanc i, amb l'ajuda dels seus companys de 2n, hem format la paraula PAU al pati de l'Institut, per a reivindicar un món mes just, solidari, i on els conflictes  es resolguin de forma pacífica.

Hem realitzat una mostra d'expressió artística sobre la Pau, on cadascun dels alumnes ha pogut expressar les seves idees decorant i interpretant el colom blanc amb la branca d'olivera, símbol universal. Aquesta mostra es pot veure a l'espai d'exposició de l'aula d'art.

Felicitem l'alumnat de 1r d'ESO per la seva dedicació i participació!


Xarxes socials:


Fairytales in the kindergarden

27-01-2016

El departament de llengües estrangeres ha creat el projecte "Fairytales in the kindergarden", que consisteix en explicar  un conte en anglès a l'alumnat de la llar d'infants El Franquet. L'alumnat de 3r ESO va fer la primera lectura la setmana passada. Vàrem triar el conte Snow white and the seven dwarves, i els nens i nenes  de la llar van disfrutar molt. A l'alumnat de 3r també els hi va agradar molt l' experiència i ja estan preparant el següent conte.


Xarxes socials:


L’alumnat de 1r i 2n d’ESO va a veure La Julieta al Teatre Municipal de Roses

22-01-2016

Dijous 21 de gener l’alumnat de 1r i 2n d’ESO de l’institut ha anat al Teatre Municipal de Roses per visualitzar l’obra La Julieta, un espectacle organitzat per la companyia La Perla 29 i protagonitzat per l’actriu Rosa Gàmiz. L’obra és una proposta que vol acostar els textos clàssics de teatre als nois i noies. L’actriu, la Rosa, puja a unes golfes, el magatzem d’un teatre, i allà es retroba amb tot d’objectes teatrals. A partir d’una faldilla que descobrirà a dins d’un bagul, es posarà a la pell de la Julieta, el personatge d’una gran i coneguda història de teatre, el Romeo i Julieta de W. Shakespeare.    


Xarxes socials:


Vols participar a IllaTV?

14-01-2016

Ei, us va agradar el vídeo dels tallers de Nadal?


Tallers de Nadal 2015. Telenotícies Exprés 15 from Illa TV on Vimeo.

 

Si teniu ganes d'aprendre a fer reportatges, explicar les notícies de l'Institut, editar vídeos, sortir a la TV i passar una bona estona ara és la vostra ocasió!

 

IllaTV comença les seves emissions, un nou curs, com des de l'any 2010.

Les sessions seran els dimecres de 16:15 a 18:15h

 

Comencem dimecres 20 de gener!

 

Podeu trobar els documents per a les famílies i la sol·licitud d'inscripció a la següent carpeta de Clickedu.


Animeu-vos-hi!



Xarxes socials:


La UdG acosta Ramon Muntaner a l’alumnat de 4t d’ESO

13-01-2016

Per commemorar el 750è aniversari del naixement de Ramon Muntaner (1265-1336), l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona ha organitzat conferències divulgatives sobre la figura del cronista de Peralada. Gràcies a l’explicació d’Albert Reixach, l’alumnat de 4t d’ESO de l’institut ha pogut acostar-se a l’autor de la Crònica, el ‘mestre racional’ de la companyia dels almogàvers, l’home de confiança dels reis d’Aragó, Mallorca i Sicília i el governador de l’illa de Djerba, entre d’altres.


Xarxes socials: