·  TEL. 972 154 383 · EMAIL b7006851@xtec.cat
 · 

Notícies

Natació, també a 2n d'ESO

22-12-2021

L'alumnat de 2n d'ESO ha acabat la seva unitat didàctica de Natació-2 amb una activitat lúdica a la piscina.

Durant el primer trimestre l’alumnat han realitzat 8 sessions de natació programades des de la matèria d'Educació física. Aquestes sessions complementen les altres vuit realitzades a 1r d’ESO.

Cal destacar que l’alumnat que estudia en aquest institut realitza i gaudeix d’activitats, dins la matèria d’Educació física,  que es fan fora de les nostres instal·lacions com és natació a 1r i 2n d’ESO, la vela a 3r d’ESO, i tennis i pàdel a 4t d’ESO.


Xarxes socials:


Molt bones festes!

22-12-2021

Des de l'Illa de Rodes us volem desitjar molt bones festes de Nadal i un any 2022 ple d'encerts!

Reprendrem les classes el dilluns 10 de gener de 2022.


Xarxes socials:


El club de lectura es posa en marxa amb les primeres sessions del curs!

13-12-2021

El club de lectura de l'institut s'ha posat en marxa, un curs més, amb 45 participants, repartits entre 1r d'ESO i 1r de batxillerat.

La primera sessió del club es va portar a terme divendres 29 d'octubre i va correspondre als grups de 2n d'ESO. L'alumnat havia llegit la novel·la d'aventures El famosíssim catàleg de Walker&Dawn, de Davide Morosinotto.

La segona sessió, a partir del mateix llibre, es va portar a terme divendres 10 de desembre i va correspondre a l'alumnat de 1r i 2n d'ESO.

La tercera sessió s'ha portat a terme dilluns 13 de desembre i ha anat dirigida a l'alumnat de 3r, 4t i batxillerat, que han llegit La llum de les fondàries, de Frances Hardinge, una història que conté aventura però també històries de soledat, que parla de canvis i maduresa, de lluites de poder, de veritats i mentides, de decisions difícils, d'amistat.


Xarxes socials:


Toni Muné publica "Orientació en el medi natural"

09-12-2021

Toni Muné, company i professor dels cicles formatius a l'institut, ha publicat el seu primer llibre amb el títol Orientació en el medi natural editat per Cossetània.

El llibre es va presentar dijous passat, 9 de desembre, a la llibreria l'Altell de Banyoles. En la presentació, en Toni i en Pep Mayolas (que li ha prologat el llibre) van mantenir una conversa sobre com orientar-se en el medi natural.

En aquest enllaç, podeu llegir una de les diverses entrevistes que li han fet aquests dies. I aquí escoltar-ne una altra.

Enhorabona, Toni! Gràcies per aquest llibre amb explicacions imprescindibles per orientar-nos en el medi natural.


Xarxes socials:


Constitució del nou Consell escolar

09-12-2021

El dijous 9 de desembre, a les 7 de la tarda, es va celebrar a l'institut l'acte de constitució del nou Consell escolar que està composat per aquests representants de la comunitat educativa:

 

 

 

Directora

Esther Renart Prat

Cap d'estudis

Andreu Rosell Clotet

Representant de l'Ajuntament

Marc Danés Zurdo

Representant del professorat

Sandra Canaleta Marés

Representant del professorat         

Marta Vilumbrales Díaz

Representant del professorat         

David Prats Mauné

Representant del professorat         

Xavier Vilella Gassiot (membre reelegit)

Representant del professorat         

Eva Garcia Rosa (membre de nova incorporació)

Representant del professorat          

Joan Pastor Ferrer(membre de nova incorporació)

Representant de l'alumnat             

Sanae Es Zaary 

Representant de l'alumnat              

Téo Graell Stevenson (membre de nova incorporació)

Representant de l'alumnat              

Adrián San Miguel González (membre de nova incorporació)

Representant de pares i mares       

Angèlica Martín Lambert 

Representant de pares i mares        

Joana Burgues Pi-Sunyer (membre de nova incorporació)

Representant de pares i mares        

Laura Ríos Melgar (membre de nova incorporació)

Representant de l'AMPA                 

Maria Teresa Valls Llauró

Representant del PAS                     

Núria Ruíz Redondo (membre de nova incorporació)

Secretària                                     

Sònia Geli Roig

 

En aquest mateix acte es van constituir les comissions de treball i es va triar la referent de coeducació entre el sector professorat, que és la Marta Vilumbrales.

La comissió econòmica està formada per l'Eva García, la Joana Burgues i en Téo Graell, a més de la directora i la secretària.

I la comissió permanent la composen en Xavi Vilella i la Sanae Es Zaary, a més de la directora i la secretària.

 


Xarxes socials:


Setmana de votacions per a les eleccions al Consell escolar. Participeu-hi!

21-11-2021

Aquesta setmana del 22 al 26 de novembre ens tocarà votar els candidats i candidates al Consell escolar. No hi falteu!

Les dates de votació dels diversos sectors són aquestes:

  • Sector PAS: dimarts, 23 de novembre, a 2/4 de 2
  • Sector professorat: dimarts, 23 de novembre, a 3/4 de 3 en sessió de claustre extraordinari
  • Sector famílies: dijous, 25 de novembre, de 6 a 8 del vespre
  • Sector alumnat: divendres, 26 de novembre a l'hora de tutoria

En aquest enllaç hi trobareu informació sobre la composició i funcionament dels consells escolars

El nou Consell escolar que en surti es constituirà el dijous 2 de desembre!


Xarxes socials:


Diada de Sant Albert: jornada científica a la UdG

19-11-2021

Aquest dijous 18 de novembre, l’alumnat de batxillerat de ciències i de tecnologia ha participat en les activitats organitzades per la Facultat de Ciències de la UdG amb motiu de la celebració de la Jornada de Sant Albert.

Els grups de recerca de la universitat havien preparat diversos  tallers científics: el laboratori de les olors; hidrogen, el combustible del futur; extracció d’ADN; depuració biològica d’aigües residuals; o un capbussó a la Mediterrània; entre d’altres.

També han assistit a la conferència a càrrec de Laura Guerrero, investigadora experta en virologia ambiental de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) i professora de la Facultat de Ciències, que ens ha fet informat i ens ha fet reflexionar sobre el passat, present i possibles escenaris futurs de la COVID-19.


Xarxes socials:


Fem el Verdaguer! Excursionisme i poesia de l'entorn d'aprenentatge del Canigó amb l'alumnat de 4t

19-11-2021

Dijous 11 i divendres 12 de novembre, l'alumnat de 4t d'ESO, distribuït en dos grups en funció del dia, va realitzar l'activitat Fem el Verdaguer! Excursionisme i poesia de l'entorn d'aprenentatge del Canigó.

Amb l'objectiu de descobrir la figura de Jacint Verdaguer, poeta romàntic de la Renaixença, sensibilitzar-se amb la poesia i fomentar la creativitat poètica, l'alumnat va visitar el Monestir de Sant Miquel de Cuixà, situat al terme de Codalet, a la comarca francesa del Conflent, un dels escenaris del Canigó, poema èpic de l'autor.

Després d'esmorzar i de rebre un primer tast històric, els guies els van dirigir cap a la cripta del monestir on els alumnes van llegir fragments del Canigó sota la llum d'unes espelmes, i van explicar l'argument del poema i d'alguna llegenda.

En el claustre, van poder llegir una placa escrita en català que recorda l'estada de Verdaguer a Cuixà en l'època que era una ruïna, pel que el mateix mossèn Cinto demana al monestir de Sant Martí del Canigó que "repiquessin les campanes pels monjos de Cuixà i per mi”

Lo que un segle bastí, l'altre ho aterra,

mes resta sempre el monument de Déu;

i la tempesta, el torb, l'odi i la guerra 

al Canigó no el tiraran a terra, 

no esbrancaran l'altívol Pirineu.

 

Després de fer fotos al claustre, van visitar l'església del monestir on van poder tocar les signatures d'alguns personatges històrics com l'Abat Oliba gravades a l'altar.

A l'alberg Pau Casals de Prada, van visualitzar un vídeo que els havia d'acabar d'inspirar per fer l'activitat final, el seu poema.

Per acabar, a petició del mateix alumnat, van fer la visita a la tomba de Pompeu Fabra al cementiri de Prada.


Xarxes socials:


Consell escolar: presenta-hi la teva candidatura!

13-11-2021

El dimecres 10 de novembre es van constituir les meses electorals per a les votacions del membres del Consell escolar dels diversos sectors: famílies, alumnat, professorat i PAS. 

Ara som a la fase de presentació de candidatures. Ja hem començat a rebre algunes candidatures i agraïm la participació de tothom.

Recordeu que encara sou a temps de presentar la vostra candidatura. La podeu presentar per correu electrònic o en format paper a la secretaria del centre.

Podrem acceptar totes les candidatures dels sectors famílies, alumnat, professorat i PAS  fins el dilluns 15 de novembre a les 10.25 del matí.

 

 

 


Xarxes socials:


Conferència "L'aigua determina el clima i la nostra salut" per a l'alumnat de 4t d'ESO

07-11-2021

El dijous passat,  4 de novembre, l'alumnat de Biologia i Geologia i el de FísicaiQuímica de 4t d'ESO va assistir a la conferència  L'aigua determina el clima i la nostra salut a càrrec de Joan O.Grimalt -geoquímic orgànic ambiental i persona de referència del CSIC.

L'acte va tenir lloc al Teatre Municipal de Roses i, després de l'exposició actual de la situació climàtica i les projeccions futures més probables, es va establir una dinàmica de preguntes de l'alumnat del centre força interessant ( amb preguntes del tipus: Com podem evitar que segueixi acumulant-se CO2?, Quina és la situació actual de generació elèctrica a casa nostra i la seva relació amb les emissions?, És possible la mobilitat neta?, entre moltes altres).


Xarxes socials:


ITINERARI CIENTÍFIC PER LES DUNES D'EMPÚRIES

02-11-2021

El passat dilluns 25 d'octubre, l'alumnat de 1r i 2n de batxillerat de la matèria de Biologia van fer una sortida per fer un estudi d'ecologia al Camp d'Aprenentatge d'Empúries.

Allà van fer un itinerari científic pel bocí de Costa Brava que ressegueix les dunes des de l'Escala fins al jaciment d'Empúries, van poder estudiar i fixar-se en la biodiversitat i en les adaptacions que presenten algunes espècies que viuen a la platja del Rec del Molí. També van descobrir les característiques geològiques de la platja del Portitxol i els van explicar la gestió del paisatge al llarg del camí forestal.


Xarxes socials:


Eleccions al Consell escolar: inici del procés

02-11-2021

El consell escolar del centre és l'òrgan col·legiat de participació de la comunitat escolar en el govern del centre. En el consell escolar hi ha representats tots els col·lectius que intervenim en la comunitat educativa: alumnat i famílies, professorat i direcció, PAS, representants de l'AMPA i de l'Ajuntament. En aquest enllaç trobareu informació sobre els consell escolars dels centres.

Les eleccions al Consell escolar se celebren bianualment, però a causa de la pandèmia no van poder realitzar-se l'any passat i no han pogut convocar-se fins ara. Per si és del vostre interès, us enllaço la  Resolució EDU/3043/2021, de 6 d'octubre, per la qual s'estableix el calendari i el règim del procés electoral per renovar els membres dels consells escolars dels centres públics i privats sostinguts amb fons públics.

Cadascun dels sectors del consell escolar rebreu la informació sobre el procés per correu electrònic, però aquí teniu algunes dates clau d'aquest procés a l'institut.

Inici del procés: 2 de novembre

Censos electorals dels diversos sectors: penjats al tauler d'anuncis de l'institut del 2 al 13 de novembre inclosos.

Sorteig per seleccionar el membres vocals de les meses d'alumnat i de les famílies: 4 de novembre a les 12:25, a la Mediateca

Constitució de les meses electorals: 10 de novembre

Presentació de candidatures de tots els sectors: abans del 13 de novembre

Proclamació candidats/tes: 15 de novembre

Us animem a presentar la vostra candidatura!


Xarxes socials:


1r de batxillerat va a veure La Víctor C. al TNC

01-11-2021

L’alumnat de 1r de batxillerat va assistir, dimecres 27 d’octubre, a la representació de Víctor C., al Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona.

La Víctor C. fa una aproximació a l’autora empordanesa Caterina Albert -una escriptora que es va veure obligada a camuflar-se sota el pseudònim masculí de Víctor Català per evitar escàndols i prejudicis- a través dels seus contes i escrits.

A l’escenari, un llit. Al llit, l’autora, preparada per rebre visites. La Víctor C. parla de la vida de Caterina Albert, marcada per la seva ànsia de llibertat, i la barreja amb els seus contes, on mostra un món marcat per l’amargor.

Anna Ricart Codina és la responsable del guió; Carme Portaceli, la directora i Ferran Carvajal, Lluïsa Castell, Oriol Guinart, Olga Onrubia, Rosa Renom, Manel Sans i Anna Ycobalzeta, els actors i les actrius.

A la tarda, l’alumnat de 1r de batxillerat va poder visitar l’exposició ‘L’underground i la contracultura a la Catalunya dels 70: un reconeixement’, al Palau Robert.


Xarxes socials:


L’alegria que passa, de Santiago Rusiñol, a 2n de batxillerat

01-11-2021

Dimarts 26 d’octubre l’alumnat de Literatura catalana de 2n de batxillerat va assistir a la conferència ‘L’alegria que passa de Santiago Rusiñol: modernisme i simbolisme’, organitzada des de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la UdG.

L'Institut de Llengua i Cultura Catalanes, amb la col·laboració de diverses càtedres de l'àmbit de la literatura i el Consell Social de la UdG, organitza el programa Llengua i Literatura Catalanes a Batxillerat, que pretén acostar la tasca que es porta a terme des de la universitat a la matèria curricular dels estudiants de batxillerat de les comarques gironines.

En aquesta ocasió, la conferència va anar a càrrec de Carla Riera, investigadora predoctoral en literatura contemporània i patrimoni literari a la UdG, que va fer una aproximació a la vida i l’obra de Santiago Rusiñol, va analitzar els temes i els elements simbòlics de l’obra i va fer un repàs de les arts escèniques durant el modernisme.


Xarxes socials:


Trobada de la regidora d'Esports i Joventut, Verónica Medina, amb els/les representants de l'alumnat

20-10-2021

La regidora d'Esports i Joventut de l'ajuntament de Roses, Verónica Medina, s'ha reunit aquest matí amb els delegats i les delegades d'ESO, Batxillerat i Cicles formatius de grau mitjà i superior (GMNTLL i TSEAS) per tal de presentar-los el Pla Local de Joventut de Roses 2020-2024, aprovat enguany.

Aquest Pla local és fruit de la interacció de l'àrea de Joventut de Roses amb  molts joves del nostre municipi amb la finalitat d'escoltar les seves necessitats i inquietuds i, en conseqüència, poder conèixer la realitat juvenil rosinca. 

Amb aquesta trobada, la regidora, a més de presentar personalment el Pla local als/a les joves de l'institut,  també hi ha pogut conversar i donar resposta directa a les preguntes de l'alumnat, a més d'oferir-los canals de comunicació i posar-se a disposició de tot el col·lectiu juvenil.

En la propera tutoria, els delegats i les delegades de cada curs transmetran el missatge de la regidora a la resta del seu grup tutoria i visualitzaran el vídeo de presentació del Pla Local de Joventut.

La trobada ha estat valorada molt positivament per part de tots els participants i ha estat molt enriquidora per poder trenar lligams amb els/les joves del centres educatius de Roses.


Xarxes socials:


Vela, caiac, windsurf i paddle surf al GEN amb l'alumnat de 3r d'ESO

08-10-2021

Del 20 al 23 de setembre l’alumnat de 3r d’ESO va realitzar la unitat didàctica d’esports nàutics al GEN de Roses. Cada grup va treballar un total de 8 hores, repartides en 2 dies. Durant aquestes sessions van tenir la oportunitat de fer vela a mar obert així com una primera aproximació a altres esports aquàtics com el caiac, windsurf i paddle surf. Van rebre nocions de teoria i van poder experimentar i practicar esports que es realitzen al municipi però que molts no havien provat mai.

L’objectiu des de la matèria d’educació física és fer una primera aproximació a noves activitats esportives, poder-les provar i conèixer, per dia de demà poder triar les que més s’adeqüin a cada alumne/a i gaudir-les.

Des de l’equip docent fem una valoració molt positiva de l’experiència i volem seguir aprofitant els recursos de l’entorn proper per desenvolupar la nostra tasca.


Xarxes socials:


Sortida de cohesió de l'alumnat de 1r d'ESO

08-10-2021

El dimarts 5 d'octubre, l'alumnat de 1r d'ESO van realitzar la sortida de cohesió al Molí Nou de Calabuig, prop de Bàscara. Durant tot el matí, van poder gaudir de les diverses activitats d'aventura com ara la tirolina, el pont de mico, el tir amb arc, el boulder o el rocòdrom.

D'aquesta manera, i través de diferents jocs i activitats de cohesió de grup, van poder establir vincles en un entorn diferent de l'habitual, fora de l'institut.

La sortida va ser molt enriquidora tant per a l'alumnat com per al professorat acompanyant.


Xarxes socials:


Taller de rèptils a 1r d'ESO

06-10-2021

El dilluns 4 d’octubre, els alumnes de 1r d’ESO van tenir l’oportunitat de participar en la xerrada i en el toca-toca de diferents animals, principalment rèptils.

L’objectiu del taller és apropar  als alumnes a la fauna  exòtica per tal de fer-los coneixedors de la seva perillositat si els adquireixen com a mascotes, així com  també la greu problemàtica que poden causar en moltes espècies de flora i fauna autòctones si són abandonades i alliberades en el medi natural.

Alguns dels animals que vam poder veure (i segons quin d’ells tocar) van ser: el drac barbut australià (Pogona barbata), la falsa corall (Lampropeltis triangulum), la pitó (Phyton molurus), la tortuga de terra (Geochelone sulcata), la tortuga aligator o tortuga caimà ( Macrochelys temminckii), el camaleó(Chamaeleo sp) i la granota ventre de foc (Bombina orinetalis).

 


Xarxes socials:


ASSEMBLEA DE L'AMPA: 5 d'octubre

29-09-2021

El proper dimarts 5 d'octubre a les 7 del vespre, a l'institut, se celebrarà  l'Assemblea de socis de l'AMPA de l'Illa de Rodes i totes les famílies hi esteu convidades

Us hi esperem!

 

 

 


Xarxes socials:


VACUNA'T A ROSES!

27-09-2021

Podeu llegir aquí la informació detallada!


Xarxes socials:


CONEIXEU LA WEB DE LA MEDIATECA?

27-09-2021

La mediateca posa en funcionament la seva pàgina web, a la qual podeu accedir des de la pestanya
«biblioteca» que hi ha a la pàgina de l’institut.


A la web de la mediateca hi trobareu:
- Inici: amb les últimes adquisicions de la mediateca i un formulari de suggeriments perquè ens pugueu
fer arribar demandes, propostes...
- Catàleg: on podeu consultar el material de què disposa la mediateca (per títol, per autor, per editorial,
per matèria...)
- Reserva l’espai: on teniu un formulari per reservar espai o ordinador a la mediateca
- Recursos: on es posen a la vostra disposició un conjunt d’eines que poden servir per treballar des de
totes les matèries
- Recomana un llibre: un espai on podeu recomanar aquelles lectures que més us hagin agradat.
- Club de lectura: un espai on podeu anar seguint les activitats del club de lectura
- Foment de la lectura: un espai on es poden penjar creacions pròpies relacionades amb la lectura
(bookstagrams, booktubers, booktràilers, videopoemes...)
- Activitats: un espai on veureu un resum d’activitats fomentades des de la mediateca
- Informació: on trobareu l’horari, les normes, el projecte de mediateca...

La creació de la web no hauria estat possible sense la col·laboració de Marko Méndez, Oliver Pérez,
Sheng Ye, Dani Caro, Óscar Santana, Joel Viñales, Giorgian Ionescu, Quim Romero, Ismael Zabibi i
Andreu Rosell.

Moltes gràcies a tots!


Xarxes socials:


LLIURAMENT DE PREMIS DEL 42È CONCURS PER A LA JOVENTUT DE L'ALT EMPORDÀ

18-09-2021

Dissabte 18 de setembre, al Teatre Municipal de Roses, s'ha fet el lliurament de premis corresponents al 42è Concurs per a la Joventut de l'Alt Empordà, d'Òmnium Cultural, realitzats durant el curs 2020-2021.

Sis alumnes de l'institut han estat premiats en aquesta edició dels premis, dedicada a la figura d'Antoni Gaudí. El premi M. Àngels Anglada de contes de 3r d'ESO ha estat per a Adrián San Miguel, amb la narració «la Martina, l'última Gaudí», i el de 4t per a Malak Ahakkam, amb «Els quatre d'abans». El premi M. Àngels Anglada de poesia de 2n d'ESO ha estat per a Núria Subirós, amb el poema «La Lluna»; el de 3r per a Kevin Magsumbol, amb «Jo amb mi mateix», i el de 4t per a Mariona Compte, amb el poema titulat «Sensible». A batxillerat, Sanae Ez Zaary ha rebut el premi Òmnium Cultural de poesia per l'obra «Avui només vull recordar».

Gràcies al vostre esforç, heu aconseguit el premi. L'enhorabona!

 


Xarxes socials:


VOLEU SER DEL CLUB DE LECTURA?

15-09-2021

Si us agrada llegir i compartir la vostra lectura, podeu apuntar-vos al club de lectura de l'institut, que està a punt de posar-se en marxa. Teniu temps fins al 23 de setembre!

Si feu 1r o 2n d'ESO, llegireu:

- El famosíssim catàleg de WalkerαDawn

Quatre preadolescents del sud dels Estats Units volen comprar un revòlver mitjançant un catàleg de compres però en comptes de rebre el que havien demanat els arriba un curiós  rellotge, cobejat per molta més gent que no pas el revòlver. Què passarà?

- La noia ocell

La December és una noia òrfena que va de casa d'acollida a casa d'acollida sense acabar de trobar el seu lloc i amb la idea que un dia fugirà tot volant com un ocell. Quan serà acollida per l'Eleanor, però, la seva vida farà un canvi inesperat...

- Mentida

La Xènia lluita per treure bones notes però des de fa un temps el seu rendiment és més baix. I és que s'ha enamorat, però no d'un noi del seu entorn sinó d'una veu sorgida d'Internet amb la qual comparteix la passió per la lectura. Què descobrirem de cert i de fals en aquesta relació?

Si feu 3r, 4t o batxillerat, llegireu:

- La llum de les fondàries

En Hark, amb el seu amic Jelt, cerquen les restes submergides dels déus que vivien al Sotamar, perquè des que van lluitar entre ells al Cataclisme els fragments dels seus cossos han esdevingut relíquies de gran valor i poder. El dia que troben un misteriós objecte al mar, les seves vides canvien per sempre!

- Nascuts per ser breus

Els científics han descobert la manera d'arribar a la immortalitat però els recursos de la Terra són finits. A Ciutat Eterna qui vol i s'ho pot permetre viu per sempre, i als suburbis els Breus viuen entre l'esperança de poder entrar-hi i l'amenaça constant de ser «llaurats». Aquest és l'ordre establert, però en tots dos mons hi ha veus dissidents que intentaran canviar les coses...

- Espais interiors

Són vuit històries narrades per joves que ens mostren la fragilitat de les relacions humanes. Els adolescents en són els protagonistes, però també els adults que formen part del seu món. Junts, mostren una quotidianitat que de cop i volta s'esquinça lleument.

Veniu a la mediateca a apuntar-vos-hi. Places limitades!


Xarxes socials:


COMENCEM! INFORMACIÓ PER AL 13 DE SETEMBRE

10-09-2021

Com bé sabeu, el curs 2021-2022 comença el dilluns 13 de setembre per a l'alumnat d'ESO, Batxillerat i Cicle formatiu de grau mitjà.

En el cas d'ESO i Batxillerat l'activitat se centra en l'acollida de l'alumnat i l'acció tutorial. I en el cas del cicle formatiu GMNTLL, a més, es realitzaran diverses dinàmiques de grup.

L'entrada al centre es farà de manera esglaonada i per grups de nivell, d'acord amb aquest horari:

GMNTLL: 08:10-14:30

1r ESO: 09:00 - 12:30

2n ESO: 09:30- 12:30

3r ESO: 10:00 - 12:30

4t ESO: 10:30 - 12:30

1r i 2n BATXILLERAT: 11:00- 13:00

Per a l'alumnat transportat, el bus no varia l'horari de recollida dels pobles i, per tant, acollirem els qui arribin amb el bus a les 8 del matí. L'hora de recollida a l'institut serà a les 12:30.

A partir del dimarts 14 de setembre, l'horari de classe serà l'habitual, de 08:00 a 14:35.

Us hem tramès informació detallada de cada curs per correu electrònic.

 


Xarxes socials:


ENCARA TENIU TEMPS DE COMPRAR ELS LLIBRES DE TEXT I ALTRES MATERIALS A TRAVÉS DE LA PLATAFORMA IDDINK

04-09-2021

Les famílies que encara no heu adquirit els llibres  de text  i altres materials per al curs escolar 2021-2022, recordeu que sou a temps de fer la vostra comanda a través d'Iddink.

Teniu temps de fer les vostres comandes fins el 29 de SETEMBRE!

 

Recordeu que les famílies empadronades a Roses podreu aprofitar la subvenció de l'Ajuntament de Roses en el moment de fer la vostra comanda a la plataforma Iddink. Aquesta ajuda és per als estudis obligatoris d'ESO, no per al Batxillerat.

 

El compromís del centre i l'AMPA de reduir la despesa a les famílies és possible també, gràcies a la possibilitat d'adquirir els llibres a través d'Iddink, que ofereix aquests avantatges:

  1. La vostra comanda serà enviada a domicili en un màxim de 48 hores després del seu pagament!2.
  2. Compra conjunta de tot el material necessari: llibres, lectures, llicències digitals, material escolar, etc.
  3. Llistes sense errors, revisades pel centre escolar!
  4. Servei de folrat de llibres (opcional)
  5. Possibilitat de retornar qualsevol article comprat fins el 29 de setembre.

 

Podeu fer la comanda per telèfon o per internet: teniu les dades de contacte aquí.

 

Si la feu per internet (www. Iddink.cat), recordeu que:

- les famílies empadronades a Roses, que comprin el lot complet, han d'accedir a la compra amb el codi 698JT2 i se'ls descomptarà directament l'ajut de l'Ajuntament de Roses.

- les famílies no empadronades a Roses, comprin el lot sencer o llibres solts, han d'accedir amb el codi 342JT2

les famílies empadronades a Roses, però que no adquireixen el lot sencer sinó llibres solts, també han d'accedir el codi 342JT2 atès que l'import de la compra és inferior al de l'ajuda de l'Ajuntament.

 

Si teniu qualsevol dubte, us heu de posar en contacte amb IDDINK a través d'aquests canals:

Telefòn 902.565.411 (si no us responen en 45 segons accepteu la proposta de què us facin retrucada)

Whatsapp 644 566 335 (Indiqueu el número d'alumne, i si no el teniu, el nom del centre i el Nom i Cognoms de l'alumne/a)

Missatge de correu electrònic info@iddink.cat

 

 


Xarxes socials:


CARTA DELS CONSELLERS D'EDUCACIÓ I SALUT ADREÇADA A LES FAMÍLIES

30-08-2021

Seguint les indicacions del departament d'Educació, us hem tramès per correu la carta de l'Hble. Sr. Josep Gonzàlez-Cambray, conseller d'Educació, i de l'Hble. Sr. Josep Maria Argimon, conseller de Salut, en relació a la vacunació i l'inici de curs.

També podeu llegir-la AQUÍ


Xarxes socials:


Tornarem l'1 de setembre. Bon estiu!

29-07-2021

L'institut romandrà tancat fins el dia 1 de setembre.

El curs escolar 2021-2022 s'iniciarà el 13 de setembre per als estudis d'ESO, Batxillerat i GMNTLL amb horari específic per a cada estudi i nivell.

Rebreu informació detallada, per correu electrònic i també a través de la pàgina web.

En casos de necessitat urgent podeu contactar amb nosaltres per correu electrònic a l'adreça direccio@illaderodes.cat

Molt bon estiu!

La direcció del centre


Xarxes socials:


A PARTIR D'AVUI MATEIX, JA ES PODEN COMPRAR ELS LLIBRES!

21-07-2021

 

Recordem que l’escola gestiona i realitza la compra de llibres amb l’ajuda de l’Ajuntament de Roses, gràcies al conveni signat entre l’Ampa de l’Institut Illa de Rodes i l’Ajuntament de Roses per al finançament de llibres de text i/o material digital i del fons de banc de llibres pels alumnes d’ensenyament obligatori que estiguin empadronats a Roses.

 

 

 Adquisició de llibres de text

Si abans de realitzar la compra de llibres voleu revisar-ne la llista, recordeu que estan penjades a la pàgina web de l'institut, a la pestanya Llibres 2021-2022

Des d'Iddink ens han comunicat que els terminis per poder tenir la gratuïtat de les despeses de transport, cal fer la comanda en aquests terminis:

  • Les famílies no empadronades que facin la seva comanda fins el 25 de juliol inclòs, no hauran de pagar les despeses d'enviament.
  • Les famílies empadronades que facin la seva comanda fins el 30 de juliol inclòs, no hauran de pagar les despeses d'enviament.

 

Podeu fer la comanda per telèfon o per internet: teniu les dades de contacte aquí.

 

Si la feu per internet, recordeu que:

- les famílies empadronades a Roses, que comprin el lot complet, han d'accedir a la compra amb el codi 698JT2 i se'ls descomptarà directament l'ajut de l'ajuntament.

- les famílies no empadronades a Roses, comprin el lot sencer o llibres solts, han d'accedir amb el codi 342JT2

- les famílies empadronades a Roses, però que no adquireixen el lot sencer sinó llibres solts, també han d'accedir el codi 342JT2 atès que l'import de la compra és inferior al de l'ajuda de l'Ajuntament.

 

Si alguna família ha realitzat la comanda equivocada us heu de posar en contacte amb IDDINK a través d'aquests canals:

Telefòn 902.565.411 (si no us responen en 45 segons accepteu la proposta de què us facin retrucada, doncs ho fan)

Whatsapp 644 566 335 (Indiqueu el número d'alumne, i si no el teniu, el nom del centre i el Nom i Cognoms de l'alumne/a)

Missatge de correu electrònic info@iddink.cat


Xarxes socials:


Presentació del GMNTLL 2021-2022

20-07-2021

Informació per a alumnat i famílies

Per als qui no heu pogut assistir a la reunió de presentació del nostre cicle de GMNTLL que vam celebrar el 20 de juliol, podeu recuperar la informació aquí


Xarxes socials:


Premis a l'excel·lència d'ESO per a Rayan Abriak i Christian Carrasco

16-07-2021

Els alumnes de 4t d'ESO Rayan Abriak i  Christian Carrasco són els dos alumnes de l'institut que, gràcies als seus excel·lents resultats finals a l'etapa d'ESO, han estat guardonats en els V Premis a l'Excel·lència  que convoca l'ajuntament de Roses.

L'acte de lliurament dels premis es va celebrar el 14 de juliol, a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal de Roses i hi van poder assistir els guanyadors amb les seves famílies.

Aquests premis premien i reconeixen l'excel·lència acadèmica de l'alumnat. Només els dos millors estudiants de cada centre educatius de Roses, que han d'haver obtingut una nota mitjana superior a 8.50, poden optar a aquest premi.

Els premis van ser lliurats per l'alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor d'Ensenyament, Marc Danés. Tots dos van elogiar l'esforç i dedicació dels sis alumnes guardonats.

Enhorabona, Rayan i Christian!


Xarxes socials:


Arxius:

CFGS (TSEAS). Admesos, llista d'espera i matriculació

16-07-2021

Podeu consultar les informacions relatives al procés de matriculació de Cicles formatius de Grau Superior (TSEAS – Tècnic Superior en Ensenyament i Animació Sòcioesportiva) en els següents enllaços:

CFGS (TSEAS) - Llista d'admesos

CFGS (TSEAS) - Llista d'espera

CFGS (TSEAS) - Procediment de matriculació (presencial a l'Institut)


Xarxes socials:


REUNIÓ INICIAL GMNTLL: 20 DE JULIOL EN FORMAT TELEMÀTIC

13-07-2021

A causa de l'aplicació de noves restriccions i mesures covid per frenar els contagis, és imprescindible modificar el format de la reunió informativa inicial per a la presentació del cicle Guia en el Medi Natural i Temps de Lleure.

La reunió es manté com estava previst el proper dimarts 20 de juliol a les 7 de la tarda, però ara en format telemàtic.

Igualment, podeu confirmar l'assitència a la reunió aquí (si encara no estàveu inscrits).

 

L'enllaç de la reunió telemàtica és aquest:

https://meet.google.com/oes-xwru-oez

 

 


Xarxes socials:


CFGM i EERE. Admesos, llista espera i matriculació

09-07-2021

Podeu consultar les informacions relatives al procés de matriculació de Cicles formatius de grau mitjà i dels Ensenyaments Esportius de Règim Especial en els següents enllaços.

CFGM Llista d'admesos

CFGM Llista d'espera

CFGM Procediment de matriculació (presencial a l'Institut)

EERE Procediment de matriculació (presencial a l'Institut)

 

CFGM Reunió inicial

DIMARTS 20 DE JULIOL A LES 19H

Cal registrar-se aquí

MOLT IMPORTANT! La reunió serà en format telemàtic. 

Llegiu aquesta informació!

 


Xarxes socials:


CFGS (TSEAS). Llista ordenada definitiva.

08-07-2021

Consulteu la Llista Ordenada Definitiva en aquest enllaç.

 


Xarxes socials:


Llibres i material 2021-22

28-06-2021

Benvolgudes famílies,

Disposeu de les llistes de Materials de treball 2021-2022, així com dels Llibres de Text per al 2021-2022

És important que espereu instruccions per a realitzar-ne l'adquisició, doncs estem a l'espera de concretar diversos aspectes operatius. Comptem que al llarg d'aquesta setmana us els farem arribar i els publicarem.


Xarxes socials:


CFGM/BAT nou alumnat. Llista ordenada definitiva

24-06-2021

En els enllaços següents podreu accedir a les Llistes ordenades definitives dels estudis del Cicle Formatiu de Grau Mitjà i de Batxillerat.

CFGM >> Llista ordenada definitiva

Batxillerat >> Llista ordenada definitiva

Recordeu que les llistes d'admesos i d'espera es publicaran el dia 9 de juliol i el període de matriculació serà del dia 12 al 16 de juliol, en horaris de matí de les 8:30 a les 14:00 hores.


Xarxes socials:


Reunió noves famílies 1r ESO. Registreu-vos per assistir-hi.

24-06-2021

Les famílies de l'alumnat matriculat que s'incorpora a 1r d'ESO el curs 2021-2022 a l'Institut Illa de Rodes disposareu de Sessions d'acollida presencials, organitzades per grups d'Escola, de manera que l'aforament previst acompleixi la normativa de prevenció de la pandèmia COVID-19, i l'atenció sigui molt més personalitzada.

Organització de les reunions

- el màxim d'assistents per alumne és de 2. Cal registrar-se en aquest enllaç per a assistir-hi 

- l'espai de realització acompelix les mesures de prevenció ordenades pels departaments d'Educació i Salut

- l'horari de realització serà a les 7 de la tarda, amb durada prevista d'una hora i quart.

- cada Escola té assignada una data diferent

Dimarts 6 de juliol 

Escola Martí Inglès ; Escola Narcís Monturiol; Centre Escolar Empordà

Dimecres 7 de juliol

Escola Els Grecs; Escola Jaume Vicens Vives

Dijous 8 de juliol

Escola Montserrat Vayreda

 


Xarxes socials:


Illa Creativa 2020-2021. Celebrem el 5è anniversari!

23-06-2021

Estem molt contents!!

L'espai web Illa Creativa acompleix el 5è anniversari. Anualment hi podeu trobar el recull de les activitats, produccions i reconeixements que en l'àmbit de la Llengua Catalana s'han realitzat al nostre centre. Un agraïment enorme a tot l'alumnat que hi ha participat, al Departament de Llengua Catalana i singularment a la seva Cap, la professora Montserrat Batllosera.

Podeu gaudir de la nova publicació en aquest enllaç:

http://www.iesilladerodes.cat/continguts_c/illa-creativa-42/2020--2021-149.html

 


Xarxes socials:


Adrián San Miguel i Zakaria Aatani, premiats al concurs Jo tinc la paraula!

23-06-2021

En el context del programa Tenim la paraula, que el Departament d’Educació impulsa des del curs 2019-2020, es preveuen un seguit d’actuacions per interpel·lar l’alumnat de secundària i batxillerat en l’ús i la millora de la comunicació oral. Una d’aquestes actuacions és el I concurs Jo tinc la paraula, que té com a objectiu provocar la reflexió sobre els components que fan que la comunicació oral sigui eficaç.

Amb un enregistrament de vídeo, a la manera d’un youtuber, l’alumnat ha pogut expressar-se i comunicar les seves idees, opinions, dubtes, experiències, etc. I ho ha fet parlant de la por de parlar en públic, del llenguatge no verbal, de la fluïdesa oral, de la conversa o de l’adequació al context.

En el concurs hi han participat 55 centres de Catalunya i s’hi han presentat 292 vídeos. A cada categoria (primer cicle d’ESO, segon cicle i Batxillerat) s’han donat 7 premis, entre finalistes i guanyadors. Adrián San Miguel, de 3r d’ESO, i Zakaria Aatani, de 1r de Batxillerat, han obtingut una menció d’honor per part del jurat en la seva categoria.

El premi que rebran és un vídeo personalitzat, on youtubers de referència (vinculats a Canal Malaia) els felicitaran per la bona feina, i un curs exclusiu per a millorar les seves qualitats com a youtubers.

Si voleu veure l'acte de lliurament de premis, així com els vídeos premiats, podeu anar a: https://youtu.be/2uVP_2R0FIo

L’enhorabona a l’Adrián i a en Zakaria, així com a tot l’alumnat del centre que també va participar en aquesta iniciativa!


Xarxes socials:


Isaac Quesada, 1r premi del Concurs de Relat breu de Coca-Cola a Giro

23-06-2021

Isaac Quesada, de 3r d’ESO, ha obtingut el 1r premi del Concurs de Relat breu de Coca-Cola a la província de Girona.

L’acte de lliurament de premis es va celebrar telemàticament divendres 11 de juny. L’alumnat que havia participat en el concurs, tant en la modalitat en llengua catalana com en la modalitat en llengua castellana, va poder seguir-lo des d’una aula de l’institut. A l’acte hi van participar els escriptors Care Santos i Màrius Serra. Entre els premiats, deu de la província de Barcelona, cinc de Tarragona, cinc de Girona i tres de Lleida.

Tots els participants han estat obsequiats amb una samarreta Coca-Cola. L’Isaac, en aconseguir el 1r premi, ha rebut, a més a més, una motxilla Coca-Cola i un Ipad.

L’enhorabona a tots per la vostra participació i a l’Isaac per haver aconseguit el 1r premi de Girona!


Xarxes socials:


Classificats a la Gran Final Nacional del Pica Lletres

23-06-2021

Dimarts 15 de juny es va portar a terme, al plató de Canal Blau, a Vilanova i la Geltrú, la Gran Final Nacional del Pica Lletres, on va concursar Agnès Llorens en representació de l’alumnat de 3r d’ESO de l’institut.

El dia 23 de març tres grups formats per alumnes de l’institut havien participat a la fase local de l’Empordà, a l’Antic Casino de Castell d’Aro. En aquell moment, els quatre centres que van obtenir la millor puntuació al final de la fase classificatòria van passar a les semifinals, i els dos centres guanyadors de cada semifinal passaven a la final. L’equip de l’institut format per l’Ainhoa García, l’Agnès Llorens i en Joan Blanch, com a guanyador del concurs territorial, va passar a la Gran Final Nacional, en la qual l’institut va ser representat per la concursant Agnès Llorens.


Xarxes socials:


Sis alumnes premiats en el 42è Concurs per a la Joventut. Òmnium Cultural Alt Empordà.

23-06-2021

Enguany s’ha celebrat la 42ena edició del Concurs per a la Joventut d’Òmnium Cultural de l’Alt Empordà. Sis alumnes del nostre institut han estat guardonats en aquesta edició dels premis. Són: Núria Subirós, de 2n d’ESO; Kevin Magsumbol i Adrián San Miguel, de 3r d’ESO; Malak Ahakkam i Mariona Compte, de 4t d’ESO, i Sanae Ez Zaary, de batxillerat.

Aquesta edició dels premis s’ha dedicat a l’arquitecte Antoni Gaudí. En el concurs hi han pogut participar tots els centres educatius de la comarca. A l’educació secundària s’ha donat un premi per modalitat (poesia, conte o auca) i curs (primer, segon, tercer o quart) i a batxillerat un únic premi per modalitat (poesia o narrativa) i per treball de recerca (de ciència o tecnologia, d’història i de llengua i literatura).

A causa de la pandèmia, l’acte de lliurament dels premis s’ajorna fins al mes de setembre del curs 2021-2022.

L’enhorabona a tots els premiats!


Xarxes socials:


Aya El Afia, a la final dels Jocs Florals Escolars de Catalunya

23-06-2021

Divendres 18 de juny, a les 10 del matí i per streaming, es va portar a terme l’acte de lliurament de premis dels VIII Jocs Florals Escolars de Catalunya. L’acte va comptar amb la presència del conseller d’Educació, Josep González-Cambray, i del president del jurat, Carles Duarte.

Els Jocs Florals són una tradició literària que es remunta a l’Edat Mitjana i que es va renovar al segle XIX. El Departament d’Educació els convoca amb l’objectiu de promoure l’escriptura tant en prosa com en poesia en infants i joves de sis a divuit anys.

Aquesta edició constava de 15 categories desglossades en prosa i poesia. L’Aya va ser una de les 10 finalistes de Catalunya en la seva categoria, corresponent a poesia de 1r i 2n cicle d’ESO.

Enhorabona, Aya!


Xarxes socials:


Cantarella 2021

19-06-2021

Estem ratllant el final de curs i estem a punt per estrenar el videoclip de la Cantatella d'aquest any! 
 
En aquesta ocasió no hem pogut estar junts dalt de l'escenari com les altres vegades però creiem que el resultat complirà les expectatives. 
 
Moltes felicitats a tots/es els/les participants! 
 

 

 

 


Xarxes socials:


Som jurat del Premi Protagonista Jove

19-06-2021

Un grup de 15 alumnes del club de lectura de l’institut ha estat jurat del premi Protagonista Jove, una activitat organitzada pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. Els participants han estat: Iman Akharfi, Bassma Amrani, Adam Ballaoui, Roumayssae Belkhir, Marwa Bentalha, Jana Compte, Aya El Afia, Majda El Messari, Lina El Onsri, Sofía Roa, Núria Subirós, Ismail Taouil, Alexandra Verheyen, Marla Viñales i Sondosse Yermak, de 1r i 2n d’ESO.

Aquesta és una activitat que convida joves de 13 a 16 anys a esdevenir jurat d’uns premis de literatura infantil i juvenil que tenen l’objectiu de promoure la lectura entre els joves, oferir-los una experiència lectora motivadora, donar-los veu com a lectors i contribuir a la seva formació literària.

Enguany s’ha portat a terme la 25a edició del premi. L’alumnat del centre que hi ha participat ha hagut de llegir tres llibres: Thornhill, de Pan Smy; Magus, de Jesús Cortés, i La guerra dels botons, d’AVI, i, conjuntament amb nois i noies d’altres indrets que també han fet de jurat, han hagut de votar cada obra segons si els ha agradat més o menys.

L’acte de lliurament de premis es va fer telemàticament el dia 15 de juny i va comptar amb la presència de Màrius Serra. Durant l’acte es va anunciar que l’obra guanyadora d’aquesta categoria era La guerra dels botons. Si voleu seguir-lo podeu fer-ho a https://www.youtube.com/watch?v=thnXNYZv-lo.


Xarxes socials:


Últimes sessions del club de lectura

19-06-2021

Durant el mes de juny s’han portat a terme les últimes sessions del club de lectura de l’institut. Dijous dia 10 la sessió va ser telemàtica i va correspondre al grup de 3r i 4t d’ESO, que havien llegit el llibre Les lleialtats, de Delphine de Vigan, una novel·la que ens permet seguir la trajectòria dels quatre protagonistes, tots ells maltractats per la vida. Dijous dia 17 va ser el torn de l’alumnat de 1r i 2n, dividit en dues sessions presencials, una per a 1r d’ESO i l’altra per a 2n. En aquest cas, vam comentar el llibre La guerra dels botons, d’AVI, una novel·la que ens explica com es complica la vida quotidiana d’una colla d’amics que viuen en un petit poble de Polònia en el moment en què es troben involucrats en plena Guerra Gran.


Xarxes socials:


CFGM. Barem definitiu

19-06-2021

En aquest enllaç podeu consultar el Llistat de Barem definitiu de l'alumnat preinscrit al Cicle Formatiu de Grau Mitjà "Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure".

Roses, 18 de juny de 2021.


Xarxes socials:


1r ESO. Matriculació del 14 al 18 de juny.

13-06-2021

Del dilluns 14 al divendres 18 de juny, en els horaris següents:

  • De les 08:30 a les 14:00, de dilluns a divendres
  • Dimarts 15 de juny, també de les 15:00 a les 17:45

Cada família que ha de matricular el seu fill o fila a 1r d'ESO a l'Institut Illa de Rodes ha rebut, des del seu centre educatiu de primària, una documentació contenint diverses informacions, entre d'altres:

- Calendari, horari i documentació per a la matriculaciò presencial.

- Full de dades personals i tria d'opcionalitats.

NO cal reservar cita prèvia, tot i que podeu trucar al 972.154383 per a indicar-nos l'hora en la qual sereu a l'Institut. 

En realitzar la matriculació, des de la secretaria administrativa us facilitarem algunes informacions addicoinals del vostre interès. 

És molt important poder contactar telefònicament i per e-mail amb vosaltres, així doncs convé disposar del millor nombre de possibilitats per una i altra via.

 


Xarxes socials:


Mariona Compte, guanyadora del concurs de relats Això pinta bé, de la Diputació de Girona.

13-06-2021

Els alumnes de 4t  B d’ESO van participar en una activitat de l’assignatura de llatí al Museu d’Arqueologia de Girona, a l’edifici de Sant Pere de Galligants. Van fer una visita al museu per conèixer la Gerunda romana i van fer un taller de sobre les vies romanes.  A partir d’aquesta visita, l’alumnat podia participar en un concurs de relats que organitza la Diputació de Girona sobre algun aspecte de la visita realitzada. La Mariona va fer un relat, titulat Un simple diari, que parla d’un monjo del monestir de Sant Pere de Galligants i les reflexions que fa a partir de les imatges dels diferents capitells del claustre. Aquest relat, juntament amb els altres relats i dibuixos premiats, es publicarà properament en un llibre que editarà la Diputació de Girona.

MOLTES FELICITATS , MARIONA


Xarxes socials:


Vers la poesia, un taller de poesia a 4t

13-06-2021

Dijous 27 de maig l’alumnat de 4t d’ESO va gaudir d’un taller de poesia virtual conduït per l’actriu Mireia Chalamanch, una activitat emmarcada dins la proposta En Veu Alta, que la ILC ofereix als centres educatius amb la finalitat de fomentar el plaer per la poesia.

El taller va ser molt dinàmic. Mireia Chalamanch va demanar a l’alumnat que dibuixés el poema que recitava i, quan mostraven el dibuix a la càmera, el comentava. En funció del que deia l’alumnat, a qui va interpel·lar en tot moment, recitava i comentava poemes de temàtica diversa.

L’activitat va finalitzar amb una creació poètica. A partir d'una estrofa recitada per ella, cadascú havia d'escriure en el xat un vers que hi tingués relació i que seguís el fil del que hi escrivien els companys. Amb la lectura final de la dinamitzadora, l'alumnat va quedar meravellat.

La sessió va ser tot un èxit. Mireia Chalamanch va connectar molt bé amb els nois i noies i va aconseguir l’objectiu inicial: fer-los gaudir amb la poesia..

 

 


Xarxes socials:


Maria Mercè Roca parla de Kenitra amb alumnat de 2n

13-06-2021

Divendres 4 de juny Maria Mercè Roca, autora de Kenitra, ha fet una videoconferència per parlar del llibre amb l’alumnat de 2n d’ESO, que l’ha llegit durant aquest curs.

Kenitra ens parla de l’Adrià, un noi de setze anys que emprèn un viatge a la recerca d’un pare que va desaparèixer quan ell era petit. En començar la novel·la l’Adrià és un noi insegur que culpa el pare de tot allò que no li surt com voldria. El viatge, però, li ofereix l’oportunitat de madurar. Per això quan acaba el llibre s’ha convertit en una persona diferent, que ja no necessita culpabilitzar els altres sinó responsabilitzar-se de la seva pròpia vida.

La lectura del llibre permet la reflexió sobre temes tan significatius com l’amistat, l’amor, la família o la recerca de la identitat, que Maria Mercè Roca ha sabut explicitar a partir de les preguntes que li han fet els nois i noies de 2n.


Xarxes socials:


CFGM. Barem provisional.

08-06-2021

En aquest enllaç podeu descarregar el Llistat amb el barem provisional de la preinscripció al Cicle Formatiu de Grau Mitjà "Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure".

Pots seguir les indicacions en aquesta pàgina, si has de presentar reclamacions al barem publicat.

Període per presentar reclamacions, del 9 al 15 de juny. Segueix les instruccions que trobaràs al final d'aquesta pàgina.


Xarxes socials:


ESO. Admesos i Llista en espera

07-06-2021

En els enllaços següents podreu consultar la informació d'assignació i llista d'espera per al curs 2021-2022.

>> Alumnes assignats al centre amb indicació de la primera petició

>> Alumnes preinscrits al centre

>> Llista d'espera

En breu publicarem les instruccions per a la matriculació presencial a l'Institut, entre els dies 14 i 18 de juny.

Josep Lluís Tejeda

Director


Xarxes socials:


Finalistes als VIII Jocs Florals Escolars de Catalunya

30-05-2021

Aquest curs escolar el Departament d’Educació ha convocat els VIII Jocs Florals Escolars de Catalunya amb l’objectiu de promoure l’escriptura tant en prosa com en poesia en infants i joves de sis a divuit anys. La convocatòria s’ha adreçat als centres d’educació primària i secundària obligatòria amb la finalitat d’estimular l’expressió escrita dels alumnes, aprofitant una tradició cultural arrelada a Catalunya.

Aya El Afia, de 2n d’ESO, i Mariona Compte, de 4t , cadascuna en la seva categoria (poesia de 1r cicle i poesia de 2ncicle, respectivament) han guanyat els quarts de final, corresponents al Servei Educatiu de l’Alt Empordà, i han passat a les semifinals, corresponents als Serveis Territorials d’Educació a Girona. Divendres 28 de maig, en un acte telemàtic, s’ha anunciat que Aya El Afia passa com a finalista dels SSTT de Girona a la gran final catalana, que se celebrarà a Barcelona el dia 19 de maig.

L’enhorabona a totes dues i molta sort a la final, Aya!


Xarxes socials:


Preinscripció Cicle Formatiu de Grau Superior.

25-05-2021

Us facilitem els enllaços per a realitzar la preinscripció als Cicles Formatius de Grau Superior

Informació general >> Enllaç

Procediment de preinscripció >> Enllaç

Què necessiteu >> Enllaç

[Directe a fer la sol·licitud] >> 

Teniu identificador digital? >> Sol·licitud electrònica

No teniu identificador digital? >> Sol·licitud en suport informàtic


Xarxes socials:


Sortida del 6 de maig de la matèria optativa de Biologia i Geologia de 4t i de Ciències de la Terra de 1r de Batxillerat.

18-05-2021

El passat dijous 6 de maig l’alumnat de 4t d’ESO que cursa la matèria de Biologia i Geologia, juntament amb l’alumnat de Ciències de la Terra van fer una sortida per conèixer i admirar la singularitat de la geologia del Pla de Tudela. Aquest és un lloc únic al món per poder observar afloraments d’esquistos, unes roques fosques metamòrfiques, que solen estar enterrades en zones profundes de l’escorça i que aquí, en canvi, constitueixen l’essència del paisatge i es troben acompanyades d’unes roques ígnies filonianes de color taronja, les pegmatites. A part del seu gran interès geològic, aquest és un paratge únic, de gran bellesa, en el que es va inspirar Dalí per pintar alguns dels seus famosos quadres.

 

Vam poder recórrer i valorar un paratge de gran interès natural, un dels pocs espais naturals recuperats després de ser sotmès a la pressió de l’ocupació turística quan formava part del Club Mediterranée. Per sort, avui és un espai protegit dins Parc Natural del Cap de Creus que ens ajuda a explicar la rellevància de l’educació ambiental, observant com hi creixen espècies vegetals molt ben adaptades a aquest entorn singular, algunes d’elles endèmiques i que cal preservar.


Xarxes socials:


Preinscripció ESO. Llista ordenada.

09-05-2021

Podeu consultar la llista ordenada per puntuació de la vostra sol·licitud de preinscripció en aquest enllaç PDF.

Roses, 30 d'abril  de 2021

Josep Lluís Tejeda Martínez

Director

 


Xarxes socials:


Portes Obertes Cicles Formatius de Grau Superior

09-05-2021

Jornades de Portes Obertes 2021 (Presencial amb cita prèvia)

  

Tècnic Superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva.
 
 Dia: Dimecres 19 de maig de 2021
1R GRUP: 17 HORES
2N GRUP: 19 HORES
 
>>> Demanar CITA PRÈVIA TSEAS
 
Us hi esperem!!!

Xarxes socials:


Les llengües del centre

08-05-2021

Aprofitant una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes, que cada 21 de març celebra el Dia Mundial de la Poesia amb la selecció d'un poema que es tradueix a nombroses llengües, des de la mediateca de l'institut hem volgut visibilitzar les llengües de les famílies de l'alumnat del centre.

Premeu aquí per veure'n el vídeo.

En total, comptant les llengües familiars i les que s'estudien a l'institut, el curs 2020-2021 hem gaudit d'un patrimoni de 23 llengües diferents. Per donar-los presencialitat, hem dut a terme tres accions: una exposició de poemes en les diverses llengües, un vídeo amb la lectura d'aquests poemes per part de l'alumnat i, per Sant Jordi, durant el lliurament dels premis dels JJFF, la recitació en directe de fragments d'alguns d'aquests mateixos poemes.

 


Xarxes socials:


Mathéo Trigo passa a a la final territorial del Certamen de Lectura en Veu Alta

08-05-2021

Mathéo Trigo, en la categoria de Timoners, corresponent a l’alumnat de nova incorporació al sistema educatiu, passa a la final territorial de la XVII edició del Certamen de Lectura en Veu Alta. Per participar en aquesta fase, s’haurà de preparar un fragment de lectura del llibre L’home invisible (Lectura Fàcil), de Herbert George Wells, de Castellnou edicions.

Els resultats de les finals es faran públics el dia 15 de juny, en la gala del XVII Certamen de lectura en veu alta, que s’emetrà telemàticament.

Aquí teniu l’enllaç on podeu veure el vídeo resum de la semifinal del Certamen a l’Alt Empordà

L’enhorabona a en Mathéo!


Xarxes socials:


Sortida Llegendes de Girona i Museu del Cinema a 2n ESO

08-05-2021

Dijous 6 de maig l’alumnat de 2n d’ESO es va desplaçar fins a Girona per resseguir la ruta de les llegendes del barri Vell i per visitar el Museu del Cinema. En arribar a la ciutat, van anar a veure l'escultura d'acer inoxidable de l'artista valencià Andreu Alfaro, on l'espai i l'espectador són part fonamental de l'obra, ja que l’espiral es pot veure des de diversos punts de vista i és capaç de desprendre diferent llum segons el moment del dia.

Mentre passejaven pel barri Vell, que estava en plena preparació de Temps de Flors, van poder gaudir de la narració de diverses llegendes, un tipus de text que havien treballat a Llengua catalana: Sant Narcís i les mosques, la bruixa de la catedral, la Cocollona, el cul de la lleona... I, al Museu del Cinema, van recordar perquè ho havien treballat a Visual i Plàsticael món màgic de les imatges en moviment que van fer possible la invenció del cinema: les ombres xineses, la llanterna màgica...


Xarxes socials:


Àngel Burgas parla de la novel·la Noel et busca amb alumnat de 1r ESO

08-05-2021

Dimarts dia 27 d'abril l'escriptor Àngel Burgas, autor de Noel et busca, va venir a l'institut per parlar del procés de creació de la novel·la amb l'alumnat de 1r d'ESO, que ha llegit la novel·la durant el curs.

Noel et busca és un thriller psicològic que explica la història de l'Enric, un noi que es desperta en un hospital amb un dolor intens al cos i que no recorda res de la seva vida anterior. Però l'obra no és un simple thriller sinó un llibre que té un component moral, que vol fer pensar. En definitiva, el llibre és una reflexió sobre les segones oportunitats.

En finalitzar la sessió, l'alumnat va poder-se endur a casa el llibre signat per l'autor.


Xarxes socials:


Anellament amb alumnat de Batxillerat

28-04-2021

Aquest dilluns 26 d’abril l’alumnat de Biologia de 1r i de 2n de batxillerat han fet un taller d’anellament d’ocells amb un ornitòleg i també un joc de rol sobre gestió d’Espais Naturals conduït per una monitora de natura del Cap de Creus. Vam tenir la sort de poder observar de ben a prop molts ocells d’espècies diferents com mallerengues carboneres, mallerengues blaves, tallarols capnegres, cotxes cua-roja, pardals comuns, dues espècies de mosquiters i gafarrons. També ens van explicar la importància d’aquests anellaments per fer el seguiment de les aus migratòries o estudis de presència d’algunes aus com a bioindicadores del bon estat dels nostres ecosistemes.


Xarxes socials:


Scape room sobre Tirant lo Blanc, a 1r de batxillerat

08-04-2021

Divendres 26 de març s’ha portat a terme a l’institut un ‘scape room’ sobre la novel·la Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell, amb l’alumnat de 1r de batxillerat. Es tracta d’una activitat pensada perquè els nois i noies visquin la història en primera persona, perquè aprofundeixin en la lectura i se sentin motivats a conèixer-ne fins a l'últim detall. És una activitat centrada en els episodis amorosos de l'obra, que té la relació de Tirant i Carmesina com a eix central i que és lectura obligatòria a 1r de batxillerat.

És una proposta dinàmica i original que motiva l’alumnat a realitzar una lectura atenta de l’obra i a aprendre a treballar en equip per sortir victoriosos d’un joc que els proposa enigmes com: i si estiguéssiu al 1490 i l'enemic us hagués fet presoners al seu castell? I si l'única forma de fugir del captiveri fos resolent enigmes relacionats amb Tirant lo Blanc? I si acabéssiu de saber que només us queden 90 minuts abans que us vinguin a buscar per penjar-vos a la forca?


Xarxes socials:


Juguem al PICA LLETRES

08-04-2021

Joan Blanch, Pau Colomer, Ainhoa García, Agnès Llorens, Kevin Magsumbol, Max Nicodemus, Verónica Pereira, Isaac Quesada i Adrián San Miguel han estat seleccionats per participar al Pica Lletres en representació de l’alumnat de 3r d’ESO.

El Pica Lletres és un concurs lingüístic de Produccions Audiovisuals Antàrtida que pretén millorar les aptituds lingüístiques dels joves a partir de diferents proves i jocs. La versió televisiva del concurs s’ha seccionat en diferents zones del territori. Els nostres alumnes han participat en la fase local de l’Empordà que, enguany, s’ha celebrat a l’Antic Casino de Castell d’Aro.

Els enfrontaments entre els diferents centres seran retransmesos setmanalment per la televisió local de cada zona. Aquells que obtinguin la millor puntuació disputaran la final. El guanyador de cada concurs territorial participarà en la Gran Final Nacional, que es realitzarà a final de curs.

Desitgem molta sort als nostres alumnes!


Xarxes socials:


Participem al Certamen de Lectura en Veu Alta

08-04-2021

Matheó Trigo (timoners), Jan Casañas (corsaris) i Adrián San Miguel, Verónica Pereira i Nina Jaume (tropa de corsaris) han participat a les semifinals del Certamen de Lectura en Veu Alta. El Certamen de LVA, que està organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d'Educació, i compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa” i de les Biblioteques Públiques de Catalunya, té com a objectiu la promoció de la lectura entre l'alumnat de tot Catalunya.

Vegeu-ne els videos de la nostra participació

El Certamen consta de cinc categories: grumets vermells (cicle mitjà de primària), grumets verds (cicle superior de primària), timoners (alumnat nouvingut de cicle superior de primària i primer cicle d'ESO), corsaris (primer cicle d'ESO) i tropa de corsaris (grups de 3 nois i noies de 2n cicle d'ESO). La lectura és individual a totes les categories, excepte a la tropa de corsaris, on la lectura és col·lectiva. Cada centre educatiu pot participar en el Certamen amb un alumne per categoria (en la categoria de Tropa de Corsaris, 3r i 4t d'ESO, ha de ser un grup de tres alumnes).

Aquest curs, a causa de la covid-19, el certamen s'ha portat a terme virtualment i no presencialment, com fins ara.


Xarxes socials:


16 abril 2021. Xerrada formativa per a famílies "Com acompanyar els i les adolescents en l'ús responsable de les pantalles?"

08-04-2021

A inicitiva de l'AMPA de l'Institut Illa de Rodes, el proper divendres 16 d'abril de 2021 a les 19 hores, de la mà del psicòleg clínic Narcís Heras, realitzarem una sessió-taller per a famílies. Serà en modalitat de videoconferència (MEET), i caldrà inscripció prèvia a https://ja.cat/xerradaadolescencia2

«Com acompanyar els adolescents en l'ús responsable de les pantalles? »

De la mà del psicòleg clínic figuerenc Narcís Heras , establirem els conceptes essencials del suport familiar a l’adaptació constant a la hipertròfia informativa i a l’ús extenuant que, de els pantalles, en poden arribar a fer els i les adolescents.

 

Us convidem a assistir!


Xarxes socials:


Noves sessions del club de lectura

29-03-2021

La setmana del 22 al 26 de març s’han portat a terme noves sessions del club de lectura de l’institut. Dimarts dia 23 la sessió va correspondre al grup de 3r i 4t d’ESO, que havien llegit el clàssic El dia dels trífids, de John Wyndham, una novel·la de ciència-ficció que ens permet reflexionar sobre la situació que estem vivint actualment, amb la qual la novel·la permet establir alguns paral·lelismes. Dijous dia 25 va ser el torn de l’alumnat de 1r i 2n, dividit en dues sessions, una per a 1r d’ESO i l’altra per a 2n. En aquest cas, es va debatre a partir del llibre Magus, de Jesús Cortés, una novel·la que, amb l’excusa de la màgia, tracta el tema de l’assetjament i de com la nostra manera d’actuar en el present pot condicionar la nostra vida en el futur.


Xarxes socials:


Dues aproximacions a Mirall trencat per a 2n de batxillerat

29-03-2021

Mirall trencat, la novel·la de Mercè Rodoreda, és una de les obres cabdals de la literatura catalana i una de les lectures obligatòries per a l’alumnat de 2n de batxillerat dels instituts de Catalunya.

Per aprofundir en el coneixement de l’obra, l’alumnat del centre ha tingut l’oportunitat d’assistir a dues activitats variades. En primer lloc, el dia 12 de març, va poder visualitzar la versió de l’obra de la companyia teatral Mea Culpa. Aquest any que, a causa de les restriccions causades per la pandèmia, no s’ha pogut anar al teatre, la companyia ens ha facilitat la versió online de l’obra i la possibilitat de fer el posterior col·loqui amb els actors.

En segon lloc, dimarts 16 de març, el mateix alumnat va assistir a la conferència «Mirall trencat de Mercè Rodoreda, retalls de vides», a càrrec de Carla Riera, investigadora en literatura contemporània i patrimoni literari a la UdG. Aquesta activitat s’emmarca en un programa de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona que pretén oferir un seguit de conferències relacionades amb els continguts del currículum de llengua i literatura a batxillerat. Durant la conferència es va fer una aproximació a la vida i l'obra de Mercè Rodoreda i als espais simbòlics de Mirall trencat.


Xarxes socials:


Natació i Salut a 1r ESO

26-03-2021

L'alumnat de 1r d'ESO acaba la seva unitat didàctica de natació amb una activitat lúdica a la piscina.

Durant el segon trimestre els i les alumnes de 1r d'ESO han realitzat entre 5 i 7 sessions de natació, segons el grup, de les 8 programades dins la matèria d'educació física. Esperem que el curs vinent sigui més "normal" i puguin realitzar les 8 sessions de natació a 2n d'ESO tal i com està programat.

Xarxes socials:


ESO. Preinscripció 21-22 per a noves famílies.

14-03-2021

Les famílies i alumnat disposeu de tota la informació en l'apartat específic de la nostra web. Podeu revisar el procediment, el Projecte educatiu de l'Institut, fer una visita virtual a les activitats del centre i, si ho necessiteu, demanar una comunicació individualitzada.


Xarxes socials:


17 de març. Xerrada formativa per a famílies. "Adolescència en temps de pandèmia"

13-03-2021

A inicitiva de l'AMPA de l'Institut Illa de Rodes, el proper dimecres 17 de març de 2021 a les 19 hores, de la mà de la psicòloga clínica infantil Carme Torrijos, realitzarem una sessió-taller per a famílies. Serà en modalitat de videoconferència (MEET), i caldrà inscripció prèvia a https://ja.cat/xerradaadolescencia1.

Com podeu gestionar les famílies els canvis i dificultats inherents a l'adolescència en un temps com el què vivim, marcat per la resposta col·lectiva a una pandèmia mundial?

Com acompanyar els vostres fills i filles en aquest procés constant d'adaptació i, eventualment, en les situacions traumàtiques que ha generat i genera?

Us convidem a assistir!


Xarxes socials:


Tot just fa un any... del 13 de març.

12-03-2021

No ens n'hem adonat i ja ha passat un any des d'aquell dijous 12 de març en què ens van dir que ens havíem de quedar a casa. Vam aprendre què volia dir la paraula "confinar", "hidroalcohòlic" i han canviat tantes coses!!!

 
Per recordar aquella data hem fet un videoclip amb una adaptació musical preparada per l'alumnat de l'optativa de música de 4t. 
 
Aquí el podeu visualitzar

Xarxes socials:


La Mediateca us proposa una Guia de lectura per al 8 de març.

07-03-2021

La mediateca de l'Institut l'Illa de Rodes ha creat una guia de lectura (a partir del catàleg de l'institut) relacionat amb la celebració del dia 8 de març. Si voleu treballar algun aspecte relacionat amb aquest tema podeu consultar la guia. La trobareu a https://ja.cat/illaguialectura080321 (hi podeu accedir, també, a través de la pàgina de l'institut, anant a l'apartat biblioteca i, d'aquí, a catàleg).


Xarxes socials:


Alumnat de 2n i 3r participa en el 43è Concurs de Relat breu patrocinat per la fundació Coca-Cola

06-03-2021

Bassma Amrani, Marwa Bentalha, Jana Compte, Yasmin Rian, Núria Subirós i Mariona Vilà, alumnes de 2n d'ESO i Isaac Quesada, de 3r, han participat en la 43a edició del Premi de Relat breu de la fundació Coca-Cola.

L'objectiu del concurs és fomentar l'escriptura creativa entre els estudiants dels centres de secundària de Catalunya. El curs passat, el concurs es va haver de suspendre a causa de la pandèmia i enguany s'ha hagut de celebrar, des de cada institut, per via telemàtica. 

La creació literària d'aquesta edició ha consistit a crear una història a partir d'un estímul creatiu: els han presentat una història i han hagut d'imaginar-ne una altra partint de la protagonista de l'estímul. 


Xarxes socials:


Economia sostenibla amb Adrià Masip

05-03-2021

L'Adrià Masip Perpinyà ens ha explicat les seves experiència en el món de l'empresa i sobre l'economia sostenible a tot l'alumnat de 4t d'ESO de l'assignatura d'economia. 
 
El dijous 25 de febrer l'emprenedor Adrià Masip (Co-Fundador en Burgeon EnvironMental Solutions) ha compartir les seves experiències en el món de l'empresa i el seu projecte empresarial sobre l'economia sostenible amb l' alumnat de 4t d'ESO de l'assignatura d'economia. La videoconferència ha estat molt enriquidora perquè l'alumnat ha pogut fer tot tipus de preguntes relacionades amb aquests temes que el ponent ha contestat molt gratament.

Xarxes socials:


Podries (Joana Raspall). Interpretat per 2ESO-A

05-03-2021

L'alumnat de 2n d'ESO ha estat treballant a la matèria de música la cançó Podries. La lletra és original de la poetessa Joana Raspall i aquesta versió és la del grup femení Roba Estesa. A les sessions hem estat treballant la lletra, la música i el moviment corporal. Aquí teniu aquest vídeo editat per la Bassma Amrani on veureu el treball resultant que han realitzat l'alumnat de 2nA.

Si el vostre nevagedor no us permet visualitzar-lo cliqueu aquí.


Xarxes socials:


Hem participat a la Lliga de debat de la Xarxa Vives

05-03-2021

Rayan AbriakIkram AkharfiJuan Francisco BenítezSantiago BenítezYassin El Yemlahi i Nina Jaume, de 4t d'ESO, i Rim El Kanfioudi i Tatjana Storath, de 1r de Batxillerat, han participat, aquest dimarts dia 2 de març, a la fase local de la UdG de la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per la Xarxa Vives d'Universitats.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició d'oratòria en la qual diversos equips d'estudiants de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d'actualitat. En aquesta edició el tema ha estat: «És compatible el creixement global de l'economia amb el respecte al medi?»

Aquest curs, excepcionalment, la competició s'ha desenvolupat en format virtual. L'equip del nostre institut ha obtingut la 2a posició en el rànquing de classificació i la Nina Jaume ha obtingut el premi a la millor oradora.

L'enhorabona a tot l'equip!


Xarxes socials:


Preinscripció 2021-22. Nova web.

23-02-2021

El departament d'educació ha recollit tota la informació i procediments dels processos de preinscripció de tots els estudis en una Nova Web (https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici/). Està preparada per a dispositius mòbils, i les opcions de consulta s'han simplificat. Us serà de molta ajuda en la tramitació telemàtica de les sol·licituds de preinscripció.

En pocs dies publicarem en la nostra pàgina web tota la informació que necessiteu disposar per a conèixer el nostre projecte educatiu, els diversos estudis del centre, i tot allò nque necessiteu saber per a conèixer a fons la nostra visió educativa i l'organització.


Xarxes socials:


Carles Alcoy reflexiona sobre el Llibre de les bèsties amb 2n ESO

20-02-2021

Divendres 19 de febrer l'alumnat de 2n d'ESO ha tingut l'oportunitat de compartir amb el narrador Carles Alcoy les seves impressions sobre la lectura del Llibre de les bèsties, de Ramon Llull, una faula del segle XIII que han treballat a classe i que, en realitat, és una reflexió sobre la política i el bon govern. En format de videoconferència, Carles Alcoy ha proposat a l'alumnat una sèrie de reflexions que els han ajudat a connectar aquest clàssic amb la realitat actual i que els han ajudat a llegir de forma crítica tant els valors amagats a les narracions antigues com els valors que imperen en la nostra societat.

Una trobada molt interessant i molt amena!


Xarxes socials:


Roc Casagran presenta Ara que estem junts a 3r ESO

20-02-2021

Dimecres 17 de febrer l’alumnat de 3r d’ESO ha compartit una estona amb l’escriptor Roc Casagran, que ha resseguit el procés creatiu de la novel·la Ara que estem junts, una obra que han llegit darrerament. L'acció de la novel·la se situa durant la guerra civil i l’exili. L'autor ha explicat per què ha escrit una obra sobre uns fets que no ha viscut personalment i, finalment, ha destacat la possibilitat de connectar el passat amb fets presents en el nostre dia a dia. I és que, en un món on cíclicament es van repetint unes mateixes actituds, recordar la història ens pot ajudar a fer un món més just.


Xarxes socials:


Promoció DELF 2020

06-02-2021

Malgrat un cert retard causat per la pandèmia, finalment els alumnes participants en els exàmens DELF de francès, nivells A2, B1 i B2, de l'any passat, van poder accedir a les proves. Entre els mesos d'octubre i novembre les van realitzar, i no va ser fins just abans de Nadal que van conèixer els resultats.

Objectiu aconseguit ja que tots van aprovar i per tant passen al següent nivell.

Enhorabona a tothom !!!


Xarxes socials:


Jornada de la Ciència de Roses 2021

28-01-2021

La III Jornada de la Ciència de Roses, prevista per al passat mes de març i ajornada amb motiu de la declaració de l'estat d'alarma, s'ha adaptat enguany a la pandèmia i s'ha realitzat en format digital. Els alumnes tindran a la seva disposició un vídeo divulgatiu i el material didàctic editat amb la participació de 55 alumnes del municipi, on es realitzen i expliquen un total de 15 experiments científics. 

 

Un total de 55 alumnes de 1r i 2n de batxillerat dels instituts Illa de Rodes, Cap Norfeu i Centre Escolar Empordà, han participat en la gravació d'un vídeo divulgatiu on realitzen i expliquen un total de 15 experiments científics, que a partir d'avui serà visionat pels alumnes de 6è curs de la població.

Es dona així continuïtat a la celebració de la Jornada de la Ciència de Roses, que enguany arriba a la seva tercera edició dins la programació del Pla Educatiu d'Entorn i que compta cada any amb molt bona valoració per part d'alumnes i professorat. 

 


Xarxes socials:


Gran increment de demanda per formar-se a INS Illa de Rodes per ser animador turístic als càmpings

28-01-2021

El primer cicle DUAL de FP de grau superior que s'imparteix a l'INS Illa de Rodes, de Roses orientat a la feina  d'animador turístic socioesportiu ha estat un gran èxit. Es va iniciar el curs 2018-2019, en col·laboració amb l'Associació de Càmpings de Girona, i el juny de 2020 va acabar la primera promoció, que ha permès els primers 25 alumnes, la meitat dels quals ha orientat la seva professió cap al sector dels càmpings i la resta cap a altres sectors. Per a la segona promoció la demanda s'ha incrementat amb més de 60 inscrits per a 30 places, un fet que fa plantejar a l'Institut la possibilitat d'iniciar nous cicles vinculats a aquest tipus de formació.

L'INS Illa de Rodes de Roses i l'Associació de Càmpings de Girona (ACG) han dut a terme avui, al mateix Institut, un acte de reconeixement als establiments que hi ha participat i des de l'Institut s'ha animat a que més càmpings s'hi apuntin. Els càmpings apuntats al primer cicle són el Basegoda Park d'Albanyà; el càmping Sant Miquel de Colera; el Castell Mar & Castell Montgrí; el Delfín Verde i la Ballena Alegre, de Sant Pere Pescador; i el Salatà de Roses. A l'acte de reconeixement hi han participat el gerent de l'Associació de Càmpings de Girona, Ward Wijngaert; el director de l'Institut, Josep Luís Tejeda Martínez; la coordinadora del cicle de formació dual, Marta Vilumbrales; el cap d'estudis d'FP, Xavier Vilella; i el propietari del càmping Bassegoda Park, Esteve Guerra. També s'ha fet el mateix acte de reconeixement en una visita als càmpings Sant Miquel de Colera, Castell Mar & Castell Montgrí i el Delfin Verde de Torroella de Montgrí.


Xarxes socials: