·  TEL. 972 154 383 · EMAIL b7006851@xtec.cat
 · 

Notķcies

Resseguint les passes de la Mila, la protagonista de Solitud

10-12-2017

Dimecres dia 29 de novembre l’alumnat de Literatura catalana de 2n de Batxillerat es va desplaçar fins a Torroella de Montgrí per resseguir a peu una part del camí que va fer la Mila, la protagonista de la novel·la Solitud, de Víctor Català, que és una de les lectures prescriptives del curs.

Caterina Albert, que signava amb el pseudònim de Víctor Català i era de l’Escala, va situar a la muntanya del Montgrí l’acció de la novel·la. A l’obra la Mila deixa la plana empordanesa i s’enfila Montgrí amunt cap a l’ermita de Santa Caterina, on ella i el seu marit han de treballar com a ermitans. Des d’allà, al mateix temps que es va familiaritzant amb el paisatge de l’entorn es va coneixent a ella mateixa i, al final d’aquest viatge d’autoconeixement, és capaç de decidir cap a on encaminar la seva vida.

El tram de recorregut a peu, durant el qual es van llegir diversos fragments del llibre, va sortir des de Torroella de Montgrí i va arribar a l’ermita de Santa Caterina. És el que va inspirar el primer capítol de la novel·la, titulat “La pujada” .


Xarxes socials: