·  TEL. 972 154 383 · EMAIL b7006851@xtec.cat
 · 

Notķcies

Judith Muelas, de 4ES0 A, guanya el Cinquč "Concurs d'Oratņria Juvenil de l'Alt Empordą"

07-04-2019

Aquest passat dissabte 6 d'abril de 2019 s'ha celebrat una nova edició del Concurs d'Oratòria Juvenil de l'Alt Empordà, en què hi participa tot l'alumnat de 4t d'ESO dels instituts de la comarca i que va néixer amb l'objectiu de promoure la necessitat de millorar l'expressió oral i saber-se expressar en públic amb naturalitat i eficàcia, tot utilitzant els recursos argumentatius i retòrics adients.

 

En aquesta cinquena edició hi han participat, en representació del nostre centre, la Judith Muelas, que ha estat la guanyadora, i la Naiara Pujadas, seleccionada també entre els deu finalistes. Elles dues van ser les finalistes en la primera fase de selecció, on cada institut va haver de triar el candidat més idoni. A aquesta semifinal del centre hi van arribar també els següents alumnes: Sílvia Alén, Hajar Chaaban, Nil Chacón, Arnau Isach,  Álvaro Mendoza i Saray Monsalve.

La segona fase del Concurs s'ha celebrat a l'Auditori dels Caputxins de Figueres, on els 26 alumnes semifinalistes representants dels 15 centres de secundària han hagut de fer una exposició de tres minuts desenvolupant un tema dels dos proposats el dia abans. Els temes que han portat a les nostres dues alumnes a quedar entre les deu finalistes han estat: "Jo soc adolescent”,  en el cas de la Judith, que ha fet els seu discurs en castellà, i "Igualtat de gènere?”, defensat per la Naiara, en català.

A la tercera i última fase, la final del Concurs, hi han arribat només cinc alumnes, que disposaven de 30 minuts per preparar-se un nou tema proposat en aquell mateix moment: "El planeta que vull”. És gràcies a aquesta exposició, que la Judith Muelas ha fet magníficament, que ha estat declarada laguanyadora absoluta de l'edició d'enguany.

L'acte central ha comptat amb la presència i participació de Samantha Vall,  periodista i reportera de TV3, que recentment ha dirigit el programa "El got d'aigua”, una barreja de "talent show” i documental, ideat per trobar el millor orador jove de Catalunya, i que ha ofert una conferència dirigida a tot el públic assistent amb el títol "Desgranant l'oratòria”, en què ha parlat de la seva experiència i de la importància de saber captar l'atenció del públic.

Enhorabona a la Judith i a la Naiara i moltes gràcies a la resta d'alumnat de 4t per la vostra participació!


Xarxes socials: